GEILO: Arnesen blir på Geilo for å trene med de beste juniorene i landet frem til onsdag neste uke. Finnsnes-jenta er blant flere fra gruppa like bak landslaget som er invitert med på samlinga.

- Det er en åpen samling med landslaget, der vi er noen ekstra som får være med. Jeg skal trene med dem til onsdag. Det passer bra, når det ikke er noe skiføre oppe i nord, sier Arnesen til Folkebladet.

Arnesen markerte seg sterkt for langrenns-Norge da hun tok NM-gull for juniorer i 2015. Samme sesong tok hun tredjeplass sammenlagt i norgescupen. Forrige sesong var hun kun tideler fra medalje i junior-NM.

Matche seg

Fra Troms er det Arnesen og Agnethe Kaasen fra Nordreisa som er spesielt invitert til treningssamlingen.

- Det er artig å få dra ned og matche seg med dem som er best. Det er ikke lenge til sesongstart, så får man se om man er i rute. Det er artig at vi er to fra Troms, det viser igjen at vi ikke er langt bak de beste, mener Finnsnes-jenta, som har byttet klubb fra Senja ski til Tromsø skiklubb.

Hun har ikke fått noen panikk av at det hjemme i nord ikke er noe skiføre foreløpig.

- Treningen i det siste har vært bra. Man får mye ut av barmarkssesongen.

Vil markere seg

Hun føler selv hun er i rute til sesongen starter for fullt med konkurranser i desember.

- Jeg gjør vel egentlig det ja. Jeg har vært forkjølet en liten periode, så jeg for se på det som at jeg får overskudd. Ellers er jeg i rute til sesongen. Jeg skal være klar i desember, lover Arnesen.

Hun er spent på hva hun kan få til når hun i år hopper opp til 19/20-årsklassen.

- Jeg er usikker på hvor jeg blir på resultatlista. Jeg håper å markere meg i toppen og ha en jevn sesong.