TROMSØ/BARDUFOSS: Påmeldingen til Reistadløpet 2017 åpnet tirsdag formiddag.

Helt siden det tradisjonsrike turløpet fikk beskjeden om at de fra og med sesongen 2016/2017 har fått verdenscupstatus, har arrangøren merket pågang og interesse fra både inn- og utland.

– Vi har blitt kontaktet av blant annet en turoperatør som reiser rundt i verden med alt fra 30 til 300 stykker. De ønsker å komme nordover og se på forholdene, sier daglig leder i Reistadløpet AS, Alexander Os.

De konkrete henvendelsene har kommet fra Sverige og Tsjekkia.

– Man må regne med at kan bli mer etter hvert som høsten går og vinteren nærmer seg, sier den tidligere skiskytteren.

– Merker dere nå effekten av at Reistadløpet har fått verdenscupstatus?

– Jeg vil si vi merker det allerede. Dette er bare den spede begynnelse, så det blir veldig interessant å se fremover.

Stjerne-skryt

Skistjerner som Justyna Kowalczyk og Andreas Nygaard har også uttalt seg svært positiv om Reistadløpet.

I et youtube-klipp sier Nygaard, som går for langløpslaget Team Santander, blant annet dette:

– Jeg har gått Reistadløpet mange ganger. Det er rett og slett et fantastisk løp i fantastiske omgivelser. Jeg tror virkelig at alle som går det i år, både de som pleier å gå det og vi i Ski Classics kommer til å få en fantastisk tur i tøffe, fine løyper som vil kreve sin mann.

Tidligere har distansen vært drøye 30 kilometer. Når Reistadløpet arrangeres 1. april neste år er løypa utvidet til 36 kilometer. For verdenscup-stjernene er løypa på 50 kilometer.

– Den som vinner Reistadløpet, han kommer virkelig til å måtte jobbe for det, sier Nygaard i klippet.

Flere endringer

Årsaken til utvidelsen av den tradisjonelle ruta, er at starten er flyttet til Artillerisletta. Det betyr seks kilometer i småkupert terreng før skiløperne kommer til Storlømyra skistadion. Herfra er løypa den samme som før.

– Vi tror og håper at de som klarer å gå 30 kilometer klarer å gå seks kilometer til i starten og få en enda mer fantastisk opplevelse på veien, sier Os.

En annen viktig endring er at det i 2017 ikke lenger er krav om å gå med ryggsekk. De som ønsker å gå med sekk kan gjøre det, men det er ikke lenger et krav fra arrangøren.

I tillegg er årsklassene endret. Tidligere har intervallene på klassene vært fem år, men fra og med 2017 er intervallene på ti år.