TENNEVOLL: – Uavgjort i sesongavslutninga på hjemmebane får være greit, innrømmer spillende trener Tor Erik Lind etter at laget spilte uavgjort 2-2 mot Skøelv.

– En bygdeklubb som vår er avhengig av at alle som kan spille seniorfotball stiller opp. Og i utgangspunktet er det så vidt vi makter å stille lag, forklarer han. Derfor synes han det er flott at mange unge innvandrere fra både Salangen og Lavangen finner fotballen i Lavangen attraktiv og vil være med i miljøet.

– Til tider har det vært svært få på treningene, men det har tatt seg opp og innsatsen når det gjelder er bra, sier han tror det skal bli bedre til neste sesong.

Problemet med lite trening og samspill er at laget ikke får kjørt nok formasjonstrening og øvd inn sin egen spillestil. Derfor har prestasjonene variert sterkt fra til kamp.

– Mange unge spillere gjør at stabiliteten på seniornivå blir variabel. Men framtida kan bli bedre. Et bra guttelag borger for at noen av disse tar steget opp på seniorens nivå til neste år, noe fotballformann Frans Fransen er enig i. LIF ligger på 7. plass uten avansemulighet i siste kamp

Begge regner med at neste år LIF-fotball stiller mer slagkraftig og for mange unge kan det være en fin opplevelse å spille på sitt eget lag i kommunen. Lavangen har for øvrig en flott kunstgressbane og innendørshall der fasilitetene er utmerket for fotball. LIF ligger på 7. plass uten avansemulighet i siste kamp. Laget har vist at de kan, da de blant annet slo topplaget Målselv 2-0 på hjemlig kustgress.