SJØVEGAN: Mye skulle i praksis gått galt om ikke Salangen, med tre kamper igjen, skulle klare å kapre en av de fire plassene som gir plass i neste års tredje divisjon. På en dag da laget skuffet stort på banen fikk de hjelp av de andre lagene som kniver om de tre siste sikre plassene etter at Fløya allerede er seriemestere.

Kirkenes klarte bare å ta ett poeng mot Bjørnevatn hvilket sannsynligvis betyr at de og Alta vil gjøre opp seg i mellom i siste serierunde om den siste plassen blant topp fire i avdelinga. Salangen kan ikke bli dårligere enn nummer fire og er i realiteten klar for neste års tredje divisjon.

– Rævafotball

Tenningsnivået var høyt hos gjestene fra Skjervøy som med tydelighet viste at dette var en kamp de ville vinne for enhver pris. De løp mest, var først i duellene og tøffest da det gjaldt som mest. Vertene ble presset langt ned på egen banehalvdel og var heldige som kunne gå til pause uten baklengsmål. Penspillet uteble og det ble en real knokkelkamp.

– Dette var ikke en fotballkamp i det hele tatt. Hvis det finnes et begrep så må det være rævafotball, sier Salangens Mats Nordmo som ikke er særlig begeistret over det han kaller dunkefotball fra Skjervøy sin side.

– Føles ikke noe godt

– Men dere får heller ikke til noe særlig spill?

– Nei, det er vanskelig mot et lag som bruker lang tid på dødballer og skaper mange frispark. De får det som de vil og da er det vanskelig, sier han og er selvfølgelig skuffet over ikke å prestere bedre.

Skuffet var også trener Tor Inge Bakkemo som til tross for at de var forberedt på å møte et heltent Skjervøylag ikke klarte å levere på hjemmebane.

– Vi var forberedt, men taklet det ikke, sier han og har ikke noen god forklaring på at de ikke klarte å prestere på nivå med det de har gjort hele veien gjennom sesongen.

– Siden Alta og Kirkenes møtes innbyrdes så kan ikke begge lagene ta oss igjen og da er vi hvert fall topp fire.

– Det må jo være en liten trøst oppi det hele?

– Nei, det var så skuffende i dag at det føles ikke noe godt. Skuffelsen kommer nok til å sitte i fram til neste seier, sier han.

advarsel: Dommer Ragnar Dahl delte ut fire gule kort, det hadde ikke vært noe å si på om det hadde vært noen flere. Foto: Eirik Dahl