BERLIN: Kathrine Kvernmo, som representerer Bardu IL, har gjort det svært sterkt i flere løpe-konkurranser dette året.

For noen uker siden fortalte hun til Folkebladet at Berlin Marathon var hennes store mål og at hun hadde ambisjoner om å løpe inn til en tid på rundt 2 timer og 50 minutter.

– Har ikke ord

Og det klarte hun. Under søndagens Berlin Marathon løp hun i mål på tiden 02.48.38 — som også er ny bestenotering.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg sprang et veldig jevnt løp og målet mitt var en tid på under 2 timer og 50 minutter og det klarte jeg jo med god margin, sier hun til Folkebladet på telefon fra Berlin.

Tiden holdt til en 8.plass i sin klasse og en meget sterk 16.plass totalt, og det for en dame som også har fulltidsstudier og jobb å henge fingrene i. Totalt har arrangementet en deltakelse på rundt 40.000 løpere, og det sier mye om Kvernmos prestasjon.

– Ja, jeg synes det er helt... ja, jeg har nesten ikke ord. Er bare veldig glad rett og slett, forteller hun.

Jevnt tempo

Hun beskriver eget løp gjennom Berlins gater på følgende måte:

– Jeg hadde jo som mål å springe på rundt fire blank per kilometer. Så jeg la ut i den farta og det føltes kjempelett og jeg var liksom bestemt på å holde den farta frem til 35 kilometer. Så kunne jeg øke etterhvert hvis jeg klarte. Pusten var helt grei, og det føltes lett å springe, men så fikk jeg det litt i beina etterhvert. Så da var det bare å holde fire blank og komme seg i mål, sier hun.

Som allerede nevnt er Berlin Marathon et arrangement med rundt 40.000 deltagere. Opplevelsen med å være med der vil hun ikke glemme med det første.

– Ja, det var helt fantastisk. Jeg har aldri løpt med så mye publikum tidligere og det var band som spilte på siden av løypa og sånt. Det er liksom ganske stort og mektig å springe i de gatene i Berlin, der man ser alle de forskjellige statuene også videre. Så det var veldig mektig og veldig artig!

Avslapping

Nå venter to uker med full avslapping. I slutten av oktober er hun tatt ut til VM i terrengultra i Portugal, sammen med blant andre Finnsnes-bosatte Eirik Haugsnes.

– Nå blir det to uker helt uten løping. Så er det bare å trene å få opprettholdt løpinga frem til ultraen, forteller hun, og legger til at hun tror det kommer til å gå bra der, til tross for at hun ikke har løpt så mye i terreng.

– Jeg tror ikke det gjør noe at jeg ikke har trent i terreng, for jeg har grunnfarta etter å ha løpt mye på asfalt. Jeg er god når det kommer til lange løp, så tror det kommer til å gå bra, men det er langt da, avslutter hun.