TROMSØ: «Æventyrguttan» må trolig ta fire seiere på de fem siste kampene for å overleve i 2. divisjon. Da vil laget bli stående med 38 poeng, noe som de seneste årene statistisk sett har vært nok for å havne på 7. plass.

Første sjanse til å ta én av de fire trepoengerne kommer borte mot Grorud førstkommende søndag.

– Hva gjør det med inngangen til kampene at skjebnekampene kommer på løpende bånd?

– Det går sikkert litt på hvilken situasjon man er i. For vår del har vunnet de to siste, har et momentum gående, har ordentlig blod på tann og masse energi i gruppa etter de to siste kampene, sier Senja-trener David Lundblad.

– Vi gleder oss og vi føler vi har alt å vinne i serieinnspurten.

Middelhavsfarer

Grorud ligger i ingenmannsland i avdelingen. De kan ikke rykke opp og det er kun teori som kan frata dem fornyet kontrakt neste års spissede 2. divisjon.

– Det kan slå begge veier at man møter et slikt lag. At vi skal være mer påskrudd enn dem fra start har vi en klar ambisjon om. Men så vet vi at de har masse gode spillere som kanskje kan slippe seg løs og spille fotball, så vi må være skikkelig tilstede, mener Senja-treneren.

I fjor endte oppgjøret på Grorud kunstgress 1-2. Da ble Christer Johnsgård matchvinner med scoring like før slutt.

Vant i fjor

Oppgjøret hjemme på Senja stadion tidligere i år endte 1-1 etter at Daniel Mikkelsen utlignet 27 minutter før slutt.

– Grorud har stått ok til oss. Tre kamper og vi har 1-1-1 i statistikk mot dem. Vi er posiitiv til det som skal skje og reiser ned for å få med oss noe, sier Lundblad.

– Hva blir kampplanen?

– Vi får se litt nærmere på nøyaktig hvordan vi ønsker å gjøre det. Når man kommer på slutten av sesongen og det står mye på spill, må man ta klimaet som står på banen. Det å være offensiv i hodene er det viktigste.

For Senja er Bendik Lind tilbake etter karantene, mens Eirik Bertheussen er tilbake etter forrige helgs fravær på gurnn av fødsel.

– Ellers er det litt småpjsuk. Vi har holdt på lenge og mange kjenner til småting. Vi trener i morgen (lørdag) og tar en siste sjekk da, sier Lundblad.