DUBLIN: Øverbygd-utøveren går sin første innledende kamp i pointfighting mot østerrikeren Philip Pollheimer.

Da Folkebladet tok kontakt tirsdag ettermiddag satt VM-debutanten og studerte onsdagens motstander.

– Han er en defensiv fighter. Det blir litt taktikk mot det, sier Rognmo Johansen.

Med seg på å legge slagplanen foran onsdagens VM-debut har han trener Flemming Gjerdrum og italieneren Ennio Giordani, som er regjerende verdensmester i pointfighting.

Klubben allierte seg med italieneren under treningssamlingen på Kreta tidligere i august.

Fruktbart samarbeid

Landslagssjef Daimi Akin mener samarbeidet mellom Rognmo Johansen, Gjerdrum og Giordani kan slå positivt ut.

– I og med at han er verdensmester og aktiv utøver, har det utrolig mye å si for en utøver som debuterer. Det gir en ekstra fordel. At han også har med seg klubbtreneren (Gjerdrum) gir også et veldig bra utgangspunkt for å prestere, sier Akin til Folkebladet.

– Hvilke muligheter har han i VM?

– Han kan nå langt så lenge han takler det å debutere i et mesterskapet. Det er ikke bare bare. Takler han det og får ting til å stemme kan han nå langt, svarer Akin.

Rognmo Johansen har kun fokus på neste kamp, men vil ikke spekulere i hvilke sjanser han har til å slå østerrikske Pollheimer og ta seg videre i mesterskapet.

– Det tar vi som det kommer. Vi tar en plan av gangen. Først satser vi på denne planen, så får vi se hvordan det går, sier 17-åringen, som har gått gjennom tøffe forberedelser til VM med veldig mye trening.

– Hva går gjennom hodet ditt i timene før debuten?

– Det er kun fokus på mine oppgaver. Det er ikke så mye annet som går gjennom hodet. Det gjelder å ha fokus der og da.

Mest lovende i Norge

Landslagssjef Akin mener Rognmo Johansen er en av de mest lovende utøverne Norge noen sinne har hatt i pointfighting.

– Han debuterer i et stort mesterskap. Bare det å kvalifisere seg hit er en seier. Det jeg har sett av Robin gjør at jeg synes han er en lovende ung utøver som vi kan nyte godt av framover.

– Han har ivrige trenere som er engasjert og tar han med ut og konkurrerer. Han har hatt en god oppkjøring og det blir veldig spennende å se hva som kommer ut av mesterskapet. Det er åpent og alle har trent for dette, men Robin er en av de mest lovende pointfighter-utøverne man har i Norge.

Daimi Akin mener Robin Rognmo Johansen er en av de mest lovende pointfighterne vi har i Norge. Foto: Photographer: Kenneth Bruun