TROMSØ: For Finnsnes er det 13 dager til toppoppgjøret borte mot Skeid, mens Senja har 14 dager fri fremt il hjemmekampen mot Tromsø 2 12. september.

- Skulle vært foruten

Begge lags trenere skulle egentlig vært den lille ferien foruten.

– Vi følte vi gjorde en god kamp mot Harstad og hadde fortjent mer. Det kunne egentlig vært godt å kjøre på til helgen og bygge videre på det. Vi har ikke noen som er skadet, vi er klar til å spille, sier Senja-trener David Lundblad.

– Hva skal dere bruke pausen til?

– Vi skal trene. Så får de en frihelg. Det kan være greit å få et lite avbrekk og tenke på l itt andre ting. Men vi har planer om å stå godt i det utover, det er enda lenge igjen av sesongen.

Treningskamp

For Finnsnes sin del har de booket treningskamp mot et forsterket Tromsø 2 førstkommende torsdag.

– Vi skal trene hardt, koble av i helgen, før vi kjører på igjen. Det er bare et lite avbrekk, vi får en internkamp mot et forsterket TIL 2 på torsdag. Da får vi brukt hele troppen og brukt dem i match, sier FIL-trener Bjørn Johansen.

Nettopp det å få treningskamp i pausen har vært viktig for «Bummen».

– Vi kommer til å trene som normalt. Når vi får kamp på torsdag holder vi kamprytmen vedlike. Da betyr det ingenting at det blir en pause.

– Så får de fri lørdag og søndag, legger Johansen til.

Gir ikke opp

Selv om avstanden opp til trygg plass øker for hver runde som går, har Senja på langt nær gitt opp å kapre den viktige 7. plassen.

– Vi har ikke gitt opp. Vi gir ikke opp før det er teoretisk umulig lenger. Nå får vi bare legge bort tabellen og bare fokusere på å få trent ordentlig godt, så er vi klar til å konkurrere mot TIL 2 neste mandag. Jeg tror vi vil vinne mange kamper i høst, så får vi se hvor mange det blir, sier David Lundblad.

FK Senja har på langt nær gitt opp håpet om å kapre den viktige 7. plassen. – Vi gir ikke opp før det er teoretisk umulig, sier David Lundblad. Foto: Knut Løkse Nilssen