TROMSØ: Fredag satte han ny rekord på ekstremløpet, mens han lørdag knuste rekorden på det 50 kilometer lange løpet Tromsø Mountain Ultra.

På søndagens løp opp mot Tromsdalstinden måtte han imidlertid se seg slått av fem andre, og dermed røk jakten på trippelrekorden.

– Det er ikke så verst med to av tre rekorder, sier Haugsnes diplomatisk etter søndagens løp.

– Jeg følte meg pigg i dag, men når det gikk så fort som det gjorde i går (lørdag) så er det umulig å løpe fort i motbakkeløp dagen derpå. Det går ikke an, i alle fall ikke for min del.

Ikke skuffet

– Er du skuffet over at trippelrekorden røk?

– Jeg er veldig godt fornøyd egentlig. Jeg var klar over at hvis jeg skulle slå rekorden på 50-kilometeren, så hadde jeg ikke sjanse til å slå rekorden opp Tromsdalstinden.

Haugsnes forteller at han også etter helgens trippelkonkurranser føler seg pigg.

– Det kjennes egentlig bra. Jeg kunne ikke løpt fortere i dag, men føler meg overraskende pigg. Men det kjennes. Det blir ikke noen lette steg i morgen, for å si det sånn, sier 35-åringen med et smil.

På grunn av dårlig vær var målgang flyttet ned cirka 500 høydemeter i søndagens løp.

– Jeg tok innpå mot slutten og kunne utjevnet det litt på de siste 500 høydemeterne. Litt skuffende, men værforholdene er det ikke noe å gjøre med, sier Haugsnes.

Hadde målgangen ikke blitt flyttet kunne det likevel blitt tre rekorder i helgen. Haugsnes var flere minutter foran den gamle rekorden på hele trippelen.

– Men den ble ikke gyldig når man ikke kunne løpe til toppen. Det var litt synd.

Bie på andreplass

En som virkelig hadde fart i beina opp Tinden søndag var Sørreisa-mannen Maximilian Bie (21). Han kapret andreplassen drøye minuttet bak vinnerne Audun Erikstad.

– Det er lenge siden det har fungert så bra oppover. Det gjaldt bare å holde flyten, trykke på mot slutten og sikre andreplassen, sier Bie, som ikke hadde sjanse til å følge Erikstad.

– Jeg prøvde å være med, men da måtte jeg over syregrensa. Skulle jeg helskinnet gjennom måtte jeg finne mitt eget tempo.

ANDREMANN: Maximilian Bie tok andreplassen opp Tromsdalstinden søndag.