TROMSØ: Innehaveren av sjuendeplassen de siste tre sesongene i de fire avdelingene i 2. divisjon, har i gjennomsnitt kapret 37 poeng.

Per dags dato har Senja tatt 20 poeng på årets 18 første kamper. For å ha en sjanse til å karre seg opp på den viktige 7. plassen, bør derfor Senja ta minimum fem seiere i høstinnspurten.

– Er det vinn eller forsvinn mot Harstad?

– Vinn eller forsvinn, vi skal uansett stå sesongen ut på en god måte. Vi bruker tiden på å bli bedre og skal konkurrere godt. Det er vår klare inngang. Så er vi ikke dummere enn at vi kan lese fotballtabeller. Vil vi kjempe om 7. plassen, så er dette en kamp vi må ha poeng i, erkjenner Senja-trener David Lundblad.

Fra kl. 12:30 lørdag kan du se Harstad-Senja direkte på Folkebladet-TV (For abonnenter)

– Ikke mer press

Selv om Senja er et lag i poengnød, føler ikke spillerne noe ekstra press.

– Det er klart det begynner å spisse seg til. Vi vet at vi trenger poeng og at det blir en veldig viktig kamp. Samtidig vet vi at hvis vi gjør det vi er gode på, så er det gode sjanser til at vi vinner kampen. Jeg synes ikke det er mer press nå enn det har vært gjennom sesongen, sier venstreback Tobias Nymo Melseth.

Harstad fikk en treg start på sesongen med kun fem poeng de åtte første kampene. De siste ti kampene har imidlertid gitt 16 poeng, noe som gjør at laget fra byen i Sør-Troms har ett poengs forsprang på Senja i jakten på sjuendeplassen, som Oppsal innehar foran helgens runde.

– Jeg føler vi har ganske bra oversikt på Harstad. De har tatt bra med steg siden de var i Islandsbotn i starten av sesongen, mener Lundblad.

Kamp med smell

Han beskriver laget som fysisk sterke med bra trykk i spillet.

– Vi må være med på den biten om vi skal ha ambisjoner om poeng i Harstad. Vi må være med fra start. Det kommer til å være tempo ut av blokkene der, så får vi se hvem som evner det best.

– Begge lag har press på seg for å ta poeng, hva vil det ha å si for kampen?

– Det vil si at det blir bra trykk i matchen. Det vil være to lag som er aggressive og på hugget for å få kampen dit de ønsker den. Det gjelder å finne kamprytmen, senke skuldrene og spille på ferdigheten vi har i laget. Jeg håper det lager blir oss og at vi skal tørre mer og tørre å vinne kampen, sier Lundblad.

Nymo Melseth er enig i at det kommer til å bli tøffe dueller.

– Det kommer til å smelle godt. Vi har gjort noen prestasjoner i det siste som ikke har vært bra. Det har vi lyst å revansjere. Jeg tipper Harstad etter kampen mot TIL vil gå på banen og smelle til.

Markus Johnsgård er fortsatt ute en god stund etter bruddet tidligere i år. Bortsett fra det har Senja alle mann tilgjengelige mot Harstad.