BRØSTADBOTN: NMK arrangerer sitt andre og siste løp for sesongen, og feirer sitt 30-års jubileum med ei fartsfyllt helg på Evertmoen. Leder i NMK Dyrøy, Barbro Furuly forteller at det skal skje litt av hvert i helga.

– Vi skal ikke gjøre noe kjempestort ut av det, men blant annet så kommer paintballklubben oppp hit, og det vil bli bålkos og sosialt samvær. I tillegg vil Gammelhorken komme og vise frem veteranbilene sine, sier Furuly.

– Håper folk kommer

Furuly håper at publikum stiller opp på arrangementet.

– Vi håper at flest mulig kommer å ser på, og at folk som kommer kanskje får lyst til å begynne med bilcross. Vi trenger et større miljø, og spesielt flere jenter hadde vi hatt godt av, sier Furuly som legger til at depoet er åpent for de som vil se på bilene.

Furuly sier at løpene som klubben arrangerer betyr mye for både driften og rekrutteringen.

– Det er nå vi kan vise frem sporten vår, og vi er ikke mange klubbene i Nord-Norge. I tillegg så er det løpene som gir oss de største inntektene.

40 påmeldte

Torsdag formiddag hadde de over 40 påmeldte biler, og Furuly håper at enda flere melder seg på frem mot helga, til tross for at løpet deres krasjer med et annet løp.

– Lørdag er det motbakkeløp i rallycross i fjellandsbyen, så en del stiller opp der. Men i den anledning så arrangerer vi også et endagersløp på søndag i rallycross, slik at man kan ta turen til oss etter at man har vært i fjellandsbyen, forteller lederen.

Jenter mot gutter

Selv om de fleste av kjørerne er mannlige, skryter Furuly av jentene som stiller opp i åpen klasse og kjører mot guttene.

– Det er noen jenter som er så tøffe at de melder seg opp mot gutta. Det liker jeg og jeg er sikker på at de slår godt fra seg, humrer hun.

Furuly sier at de har hentet en speaker helt fra Elverum som kommer opp for å guide publikum gjennom heatene.

– Vi er så heldige å ha fått Marit Øvergård til å komme til oss for å være speaker. Hun reiser rundt mest i Sør-Norge, men hun trives så godt her oppe at hun tar turen for å være speakeren vår. Det er veldig viktig å ha en engasjert speaker, og Marit lager virkelig liv, forsikrer Furuly.