TROMSØ: Senja startet forrige helg opp høstsesongen med 2-5 tap for Alta i Finnmarkshallen. Det etter å ha ledet kampen til pause.

Mandag kveld er Stabæk 2 motstander hjemme på Islandsbotn.

Der er man klar på at man har gode muligheter for å slå tilbake.

- Ja, nå har vi fått trent bra den uka her. Det er ni dager mellom Alta og Stabæk 2 nå, så vi har trykket på litt ekstra på trening denne uka og det ser bra ut. Vi ønsker å være offensiv og være offensiv i hodet. Det her er en god mulighet for oss til å spille en god kamp, sier trener David Lundblad.

Se kampen direkte her - FK Senja tar imot Stabæk 2

Selvtillit

Islandsbotn har vært en tøff arena å komme til for mange lag denne sesongen, og senest tok Senja poeng fra serieleder TUIL like før ferien.

Lundblad sier man skal bygge videre på de gode prestasjonene på hjemmebane, og dermed slå Stabæk.

- Forhåpentligvis klarer vi å spille den fotballen vi har gjort i store perioder på Islandsbotn. Vi har bra selvtillit der, masse energi og en god evne til å poeng og få resultater. Så vi skal bygge videre på prestasjonene på hjemmebane. Vi skal være bedre enn Stabæk og det er vår målsetning på mandag, forteller han.

Unggutter

I bortekampen mot Stabæk 2 i vår ble det 0-2 tap etter to innslupne mål på dødball. Men på det området har de bedret seg siden den gang.

- Dødball er en måte mål kommer på, kanskje i enda større grad i 2.divisjon enn ellers. Sånn kommer det fortsatt til å være, men det er en god stund siden vi har sluppet inn dødball-mål nå, vi har fått god struktur der. Så ønsker vi å bli enda bedre selv på offensiv dødball.

I den samme bortekampen i vår stilte Stabæk med et svært ungt lag hvor de fleste på banen var juniorer. Et svært ungt lag vil nok også komme til Islandsbotn på mandag.

- Nei, de har stilt ganske likt i alle kamper, med et ungt lag og mange gode juniorer, forteller han.

Han tror de kommer til Islandsbotn med en ambisjon om å styre spillet og ha ballen, men Lundblad ønsker å straffe dem.

- Det er et ungt lag som har en ambisjon om å styre og være mest mulig på ball. Så ønsker vi å straffe dem med godt press-spill og da kan vi få mange gode brudd.

Ny spiller

Lørdag kunne Lundblad fortelle om en ny signering.

Det er 21 år gamle Jørn Persen fra TUIL og man tror at han blir klar til kampen mot Stabæk.

- Han har vært på trening med oss den uka her, onsdag, torsdag og fredag. Vi leverte papirer og alt sånt på fredag, så vi har god tro på at han blir klar til kampen mot Stabæk 2 på mandag

Persen kan bekle begge kantposisjonene og de to fremste posisjonene, men det er først og fremst på kantene Senja ser for seg å bruke han. Lundblad beskriverer han slik:

- Han er en offensiv type som er kvikk i beina med og uten ball, og en god kombinasjonsspiller som vi tror kan tilføre gruppa vår nødvendige kvaliteter.