ASPELUND: I samarbeid med Målselv og Storfjord Skytterlag har Falken Skytterlag denne uken arrangert Norgescup i Baneskyting i forkant av LS.

Skryt

Over halvveis ut i stevnet kan formann i Falken Skytterlag, Jan Erik Strømseng fortelle om et veldig vellykket stevne.

- Til nå har det vært veldig vellykket og vi er godt fornøyd med deltagelsen og stemningen er fin. Skytterne sørfra er veldig fornøyd med arenaen og arrangementet så langt, og hovedtyngden er jo sørfra fra Norge som kommer hit på det her stevnet i forkant av LS da. Så vi har bare positivt å snakke om, det har ikke vært noe negativt bortsett fra noen regnskurer, smiler han.

Anlegget på Falken er også noe som har høstet mye skryt.

- Vi får jo veldig mye skryt for anlegget vårt, i alle fall de som jeg har snakket med. Vi har jo et kompakt anlegg med fasilitetene som skal til. Her kan de være innendørs hele tida og de trenger jo ikke å stå ute i grusen. Her har vi asfaltert og vi har gode omgivelser rundt oss, og inne i bygget her er det veldig godt tilrettelagt for skytterne. Det har vi fått skryt for både nå og tidligere, forteller han.

Rekord

I 1986 hadde de 1004 deltakere. Den rekorden ser de ut til å slå.

- Vi har veldig trykk på påmeldingen. Vanligvis har man et lite frafall, men det ser ut som det her går andre veien og at vi får flere skyttere enn påmeldt.

Årsaken til det er at de har fulle lag fredag og lørdag, men de som ikke har fått plass kommer inn hvis folk ikke dukker opp og da får de ledige plasser.

- Ja, så lagene fylles opp hele tiden ser det ut som.

- Så rekorden fra 1986, den ser ut til å bli slått?

- Det ser ut som at vi kan komme til å slå den ja. Ut fra utganspunktet så er vi påmeldt det samme i forhåndspåmelding, men vi vet at hvis vi kommer over det antallet vi hadde fått påmeldt, så vil vi ta rekorden ja. Og det er jo veldig positivt både for regionen her og for oss som skytterlag. Det er det ikke tvil om, sier Strømseng.

Overskudd

Det store antallet deltagere er også noe som gjør at stevnet ser ut til å bli godt også økonomisk.

- Ja, det er et godt økonomisk stevne, det tror vi. Avgiftene er jo der, men den er ikke så stor, så vi tror vi får et bra overskudd.