ØVERBYGD: Landskytterstevnet er nå i gang. Stevnet vil vare frem til og med 5. august.

Det er sjette gangen at Landskytterstevnet arrangeres i Øverbygd, og syvende gangen i Målselv totalt. Militært NM vil være en del av Landskytterstevnet også i år.

Stevnet ble formelt åpnet fredag kveld med åpningsseremoni på Råvatn Skytebane. Her vil også baneskytingene bli avholdt.

Grovfelt vil bli gjennomført på Mauken Skytefelt, mens Finfelt vil foregå i tilknyttning til baneanlegget på Råvatn.

Stort

Landskytterstevnet er Norges største skyte-arrangement og et av Norges største idrettsarrangementer.

Hvert år arrangeres det som åpent Norgesmesterskap innen øvelsene arrangert av Det Frivillige Skyttervesen (DFS).

Skyttere i alle alderstrinn deltar, både kvinner og menn. Skytterne i klassene 3-5 tituleres som Skytterkonge eller Skytterdronning hvis de vinner. Forrige gang Landskytterstevnet ble arrangert i Øverbygd ble Mette Finnestad historisk da hun ble den første Skytterdronninga i Det Frivillige Skyttervesenes historie. I fjor ble Eileen Torp den andre da hun ble Skytterdronning under Landskytterstevet på Lesja.

Sist Landskytterstevnet ble arrangert i Øverbygd var det 3.530 skyttere som deltok. Nesten like mange vil delta denne gangen og for halvannen uke siden kunne leder i administrasjonskomiteen, Svein Erik Rognli, fortelle at 3.358 var påmeldt til årets stevne.

Dugnadsinnsats

I tillegg til godt over 3.000 skyttere er det veldig mange frivillige som står på for at det hele skal kunne gjennomføres.

Over 500 personer vil være i sving i døgnet.

Den største forskjellen siden forrige LS i Øverbygd, er at alt nå foregår elektronisk. Dette er andre året at alt vil foregå elektronisk under et Landskytterstevne.

Dermed ligger alt til rette for at publikum skal få mye action og sammen med skytterradio, storskjerm og resultattavler vil de kunne tilby best mulig resultatservice.