FINNFJORDBOTN: Det er Troms friidrettskrets i samarbeid med IL Pioner Friidrett som inviterer til tre dager fylt med mye moro for dem som har lyst til å prøve seg i friidrettens mange øvelser og muligheter, forteller leder Gunnheid Eidissen Berg. Påmeldingsfristen for å delta er satt til 1. august.

Idrettsleker

– Vi har valgt å kalle det idrettsleker — aktiviteter hvor det både blir løp, hopp og kast for barn i alderen fra seks til tolv år. På friidrettskolen vil det bli trening og veiledning av instruktørerne våre, og etterpå har vi T-skjorter, medaljer og diplomer til alle deltakerne, sier hun.

Utetrening

Aktivitene blir på Pioners egen stadion i Finnfjordbotn. Mandag morgen er det fremmøte, deretter presenteres friidrettens mangfold av øvelser. Deltakere må ta med seg treningstøy for utetrening — også med tanke på regn og nordnorsk ruske-vær.

– Joggesko, overtrekksdrakt og matpakke er greit å ha med — og masse godt humør. Alle tre dagene legger vi opp til felles lunsj, og frukt og drikke serveres underveis.

De siste årene har Pioner hver høst under mottoet ”Fargerik friidrett” åpnet hallen for barn og unge som vil prøve seg i ulike friidretts-øvelser. Mottoet er ikke tilfeldig. Dagen er en god arena for inkludering og integrering av nye landsmenn. Fellesskap, folkehelse og rekruttering går hånd i hånd. Gang på gang har Pioner vist hvordan norgesmestere og idrettsutøvere på nasjonalt nivå i både junior og senior kan vokse frem fra et lite lag. Men det er alltid noe eget å kunne samles om sommeren ute på tartandekket på egen stadion.

- Gjennom idrettsskolen ønsker vi å presentere friidrettens mangfold av øvelser, og håper på denne måten også å rekruttere nye utøvere til klubben.