TROMSØ: FK Senja ønsker å forsterke foran høstsesongen. Etter et sterkt poeng hjemme mot TUIL, tok man ferie på en 9.plass, fire poeng bak Oppsal som har den magiske 7.plassen som holder til fornyet kontrakt i den nye 2.divisjonen til neste år.

Prosess

Med skade på Markus Johnsgård og Tor Trosten på vei til USA, samt ti spillere som er ett gult kort unna karantatene, har man forhørt seg rundt angående forsterkninger i sommer.

- Vi er i en sånn prosess hvor vi sonderer mulighetene. Ser i går at vi rullerte på hele troppen mot et så godt lag som TUIL (treningskamp) og vi har tillit til de vi har, men vi er ekstra sårbar med Markus (Johnsgård) sin skade og vi mister (Tor) Trosten nå litt ut i august. I tillegg har vi ti stykker i karantene-faresonen, så vi kunne hatt lyst til å forsterke oss med en mann, forteller Senja-trener David Lundblad.

Én mann

- Så det er bare én mann dere ønsker å hente inn?

- Ja, én, maks to. Så vi har sjekket ut en del for å komme i kontakt med spillerne. Så får vi se hva som skjer til slutt.

Det er først og fremst spillere hos divisjonskollegaene TUIL og TIL 2 man har hatt kontakt med. Blant annet TUILs Elias Skogvoll, er en spiller man har forhørt seg med. Skogvoll har har ikke startet en eneste kamp for serielederen denne sesongen.

- Nei, han har ikke spilt så mye i TUIL. Han begynte jo i A-troppen til TIL i fjor, så det er klart han er en interessant spiller. Men spillerne må ha lyst til det sjøl, det må ligge i bunnen. Det er flere i TUIL som ikke har spilt så mye, så da har vi sjekket status på dem, sier Lundblad.

I kontakt

En annen man har vært i kontakt med er TILs spennende kantspiller Jakob Lillestjerna, men han vil ikke bli Senja-spiller i denne omgang.

- Han har vi vært i kontakt med, men han blir å fortsette i TIL ut sesongen i alle fall. Kanskje det kan skje noe etter at sesongen er ferdig. Det er det som er når vi etablerer en kontakt med en spiller, da har vi en kontakt og kjenner bedre til situasjonen, sier han og bekrefter at det primært er offensive typer man ser etter, og da primært kantspillere.

- Nja, mest offensive typer. Og kanskje spesielt på kantene, bekrefter treneren.

Han er likevel fornøyd med utviklingen til de som allerede er i stallen.

- Vi synes jo de vi har, har hatt en bra utvkling. Samtidig er konkurranse alltid sunt, og med Markus, vi vet liksom ikke hvor lang tid det tar og hvor lenge han er ute. Så vi har prøvd å tenke både kortsiktig og langsiktig.

Glimt-spiller uaktuell

Bodø/Glimt-spiller Anders Karlsen trapper ned fotballen og flytter til høsten til Tromsø for å studere. Han har vært i kontakt med både TUIL og FIL, men at han blir Senja-spiller på nåværende tidspunkt er ikke veldig sannsynlig.

- Vi har brukt energien vår andre plasser, men klart, han er en utrolig god spiller som kunne gjort en kjempejobb for oss. Men vi er veldig fornøyd med Fredrik (Allertsen) og Sondre (Laugsand), også har vi Robert (Rydningen) som pusher på under dem som vi har kjempetro på. Så det er liksom ikke i den posisjonen vi ser etter å forsterke nå.