HJØRRING: FK Senjas juniorlag er i disse dager i Danmark og spiller Dana Cup.

Tirsdag ettermiddag spilte de den første kampen i gruppespillet. Det endte med en solid 4-1 seier over Havørn.

- Greit å komme i gang. Vi kontrollerer kampen, de fikk et mål der og reduserte til 3-1, før vi senere satte inn 4-1, sier trener for laget, Roy-Hugo Olsen.

- Vi hadde full kontroll og hele troppen spilte mye. En grei gjennomkjøring og det var godt å komme i gang.

Pauseresultatet var 2-0 og Senjas målscorere var Mats Olsen (2), Vegard Evertsen og Erlend Fossbakk Lian.

Olsen mener de viste seg som et langt bedre lag enn Havørn, og at det var en grunn for at man kunne gjøre så mange bytter underveis.

- Vi var et mye bedre lag enn dem og hadde full kontroll hele kampen. Det var en grunn for at vi byttet så mye og at alle fikk spille mye.

- Alt kan skje

Senja har ambisjoner om å komme langt i turneringen. Med tirsdagens seier har man fått en god start på gruppespillet.

- Målsetningen er først og fremst å komme seg til A-sluttspillet. Kommer vi videre dit kan absolutt alt skje. Vi var gjennom det der i fjor og hver kamp lever sitt eget liv. Først og fremst er målet å nå A-sluttspill, så tar vi det derfra, forteller treneren.

- Altså, det er klart. Første kampen i en turnering er egentlig mer viktig enn man aner. Taper man første kamp, så havner man bakpå fra start av. Vinner vi en kamp til nå, så er vi videre. Men vi går for å vinne gruppa vår.

Noen av spillerne på laget har god erfaring med turneringspill, og noen av dem var med på å komme til finalen under fjorårets Norway Cup.

- Markus Johnsgård er jo skadet, så han mistet vi jo. Så det er vel seks med på dette laget som var med der, sier Olsen.

Senja har med seg flere veldig unge spillere og har en god spredning i alders-sammensetningen fra 15-19 år.

- Jeg synes jo det er litt bra at vi kan ta med de som fortjener det og er talenter og har noe å fare med. Derfor har vi med mange unge - fordi de fortjener det, sier han.

Meksikansk motstand

Onsdag spiller de to kamper. Den første av dem er mot Meksikanske Club Paris Mexico. Olsen kan fortelle at de er som Sør-Amerikanske lag flest - nemlig veldig gode med ballen i beina.

- De spilte rett før oss på samme bane, mot Kløfta som er det tredje laget i gruppa, så jeg fikk jo sett dem. Teknisk godt lag, det er det ingen tvil om. Organiseringen er vel deres største svakhet, forteller han.

Dermed har han en klar plan for hvordan man skal angripe oppgjøret mot Meksikanerne.

- Vi kommer til å gå for å skape brudd og gå i strupen på dem. De er som sagt god med ball og teknisk gode alle spillerne. Samtidig tror jeg ikke Kløfta var noen målestokk for dem. De så nesten ut som det svakeste laget i gruppen vår, mener han.