FINNFJORDBOTN: Pioner Friidrett avholdte fredags ettermiddag et stavstevne for klubbens stavhoppere, for å gi utøverne en gjennomkjøring.

– Vi har et stavstevne slik at folk skal få en gjennomkjøring før NM neste helg, forteller leder i Pioner Friidrett, Gunnheid Eidissen Berg.

Hun sier det avholder slike stevner, siden det er lite andre stevner i regionen.

– Det hender vi arrangerer en del ekstrastevner fordi det er lite med konkurranser om sommeren i Nord-Norge, og spesielt her i Troms, forklarer Eidissen Berg.

Tredje best i år

Det var ikke bare klubbens utøvere som hoppet fredag.

Også Ida Beate Østhus fra Ranheim IL deltok. Hun er en av Norges aller beste stavhoppere, og har det tredje høyeste hoppet i Norge i år. Hun studerer for tiden medisin i Tromsø, og tok derfor turen til Pioner Stadion.

– Det er ingen stavmatter ute i Tromsø, så for å få trent litt før NM dro jeg hit, forteller Østhus.

Hun har også tidligere trent med Pioner, og da spesielt Bjørn-Øivind Berger som er Pioners beste stavhopper.

– Vi har trent ilag av og til. Jeg har vært her å trent innendørs i vinter og litt forskjellig, sier hun.

Østhus har ikke fått trent på en måned, og var derfor fornøyd med å endelig få hoppet igjen selv om det ikke ble det helt store høydene.

– Det gikk ikke veldig bra idag, siden jeg ikke har trent den siste måneden. Derfor trenger jeg et par treninger for å komme inn i det igjen, forklarer hun.

Østhus er veldig godt fornøyd med sesongen så langt, og forteller at hun allerede har lagt de største målene for året bak seg.

– Denne sesongen har egentlig gått veldig bra. Jeg har vært med på de største stevnene for året. Det er enda Nm igjen, men siden jeg ikke har fått en ordentlig oppkjøring til NM, så nå er det litt seint. Men om jeg får et par gode treninger før helga så kanskje det plutselig går bra, ler Østhus.

Forbereder seg til NM

Også Bjørn-Øyvind Berger hoppet i steksola. Berger fikk ikke de helt store høydene, men pappa Øivind Berger er positiv.

– Det var helt okei. Han hadde selvfølgelig lyst til å hoppe høyere, men sånn er det, sier Berger, som forteller at de nå forbereder seg til NM.

– Det blir et par dager med hardtrening, før vi reiser nedover. Han har lyst til å hoppe 4,62 som er årsbeste, så får vi se hvordan det går.

Hoppet: Bjørn-Øivind Berger forbereder seg til NM neste helg. Foto: Sander Arnesen