FINNSNES: Det er ti år siden sist Falken Skytterlag i samarbeid med Målselv og Storfjord Skytterlag arrangerte Norgescup i baneskyting. Nå er de igjen klare, og det med opp mot rekorddeltakelse.

– Det er fjerde gangen vi arrangerer, og vi har per nå påmeldt cirka tusen deltakere. Vi nærmer oss rekorden som ble satt i 1986. Da hadde vi 1.004 deltakere, forteller formann i Falken Skytterlag, Jan Erik Strømseng

Fra hele landet

Strømseng forteller at skyttere fra hele landet kommer for å delta.

– Det kommer folk fra Lindesnes i sør til Kirkenes i nord, og mange av de kommer hit først og samkjører det med Landsskytterstevnet, sier formannen.

Norgescupen arrangeres nemlig i dagene før Landsskytterstevnet i Øverbygd. Norgescupen begynner 27. juli og varer frem til 30. juli, dagen etter Landsskytterstevnet begynner.

– Det tilpasses slik at Norgescupen ligger i nærområdet til Landsskytterstevnet, og det er grunnen til at vi har fått arrangementet nå. Det går på rundgang hvert tiende år, forklarer Strømseng.

Stort arrangement

Det er ikke ofte at Falken arrangerer stevner i denne størrelsesorden, og heller ikke i Troms er det mange arrangement som er større.

– I forhold til å være i Troms så er det stort. Med familie og diverse andre så kommer det nok i alle fall 2.000 personer hit. Vi har andre stevner, men det er lokale med omtrent 250 skyttere, forteller Strømseng.

Strømseng, som ble nordnorsk mester i både bane og felt i V65 tidligere i år forteller at han skal i aksjon også under Norgescupen.

– Jeg skal være med både her og under Landsskytterstevnet, men her blir det mest fokus på arrangementet. Man må ha fokus og være på mentalt om man skal skyte, men jeg skal lede arrangementet her så det blir det som står i sentrum, sier Strømseng.

De har omtrent 20 skyttere fra Falken som skal delta på stevnet.

– Vi er rundt 20 som er med den her gangen, men alle skal jo arrangere så vi har mest fokus på det. Vi gleder oss vedlig og håper at det blir et fint arrangement, avslutter Strømseng som håper at folk støtter opp om stevnet.