SILSAND: 17 utøvere stilte på startstreken da Kjell Harald Horn inviterte til syrefest i Silsandmarka fredags kveld. 1.200 meter svømming i Storvannet, 20 kilometer sykling i terrenget og to runder rundt vannet skulle tilbakelegges før en vinner skulle kåres. Og det var Håvard Olden som var sterkest. Han ledet fra start til slutt, og kom i mål på meget sterke 1.14.55. Olden vant 2 minutter og 17 sekunder foran Eirik Haugnses. Håvard Hansen ble nummer tre, 9 minutter og 59 sekunder bak vinneren.

Godt og varmt

Olden var veldig fornøyd etter målgang.

– Det var gøy. Jeg sykler ikke så mye terreng, men det var morsomt. En fin løperunde og sykling, selv om det var mye myr og tungt. Det var godt og varmt heldigvis, så det er bare deilig når det er sånn som dette, forteller Olden like etter målgang.

Olden er en erfaren triathlon-utøver, og skal senere i år til VM på Hawaii.

– Jeg skal til Iron Man VM på Hawaii 8. oktober. I min klasse vel og merke, for litt eldre herrer, ler Olden.

I kvinneklassen ble delt delt seier. Kari Jakola og Maria Nordfjell krysset målstreken hånd i hånd, etter å ha fulgt hverandre hele veien. Begge to var i strålende humør i målområdet.

– Det var kjempeartig. Det var som lekeland for voksne, ler Jakola før Nordfjell fortsetter.

– Det var varmt og godt i vannet. Litt vel teknisk løype for oss kjerringer, men veldig artig løping, sier Nordfjell.

– Helt supert

De forteller at det ikke var uten grunn at de gjennomførte løpet sammen.

– Vi skal til Stavanger på en parkonkurranse. Vi tar dette som en test før det, sier Jukola.

De skryter hemningsløst av arrangementet, og kommer gjerne igjen.

– Vi kommer helt klart tilbake. Dette var helt supert. Vi kommer igjen, vi må bare øve litt mer på sykling, ler Nordfjell.

Ville prøve noe nytt

Konkurransens yngste deltaker var den 16 år gamle skiløperen Lasse Brustad Horn. Han var fornøyd med sitt første triathlon noensinne.

– Jeg har aldri vært med før. Jeg meldte meg på fordi jeg hadde lyst til å prøve noe nytt, og har aldri prøvd noe sånt før. Det er viktig å gjøre litt forskjellig, forteller Brustad Horn.

16-åringen syntes at løypa var tøff men morsom.

– Det var tungt. Løypa var våt, myrete, gjørmete, lang og tung. Det var mye lengre enn det jeg løper til vanlig, men det gikk bra, ler Brustad Horn som kom i mål på tiden 01.39.39.

Vant: Håvard Olden var suvere, og kom i mål i ensom majestet på triathlonet på Silsand. Alle foto: Sander Arnesen Foto: Sander Arnesen