TROMSØ: Salangen har vært suverene på hjemmebane denne sesongen, men på bortebane har poengfangsten vært laber.

I vårsesongens siste kamp kom imidlertid den forløsende seieren, til stor lettelse fra SIF-spillerne.

– Det var utrolig deilig, sier Mats Nordmo.

– Utrolig godt. Den satt langt inne, svarer keeper og kaptein Jørn Ivar Kroken.

Viktig seier

Han mener Skarp ikke hadde mye å stille opp med mot laget hans.

– De har et par sjanser. Vi redder på strek to ganger i første og vi har to redninger i andre. Bortsett fra det har de ikke noe mer. De har mye banespill siste kvarteret, men skaper ingenting.

Før kampen var Skarp og Salangen naboer på tabellen på henholdsvis 5. og 4. plass. Med tap ville Salangen vært utenfor den viktige topp 4-plasseringen, som gir billett til den nye nord-norske 3. divisjosnavdelingen neste sesong.

Men med seier innehar de nå andreplassen på tabellen - i alle fall frem til helgen når de resterende kampene i 3. divisjon spilles.

– Det betyr mye. Det gir en selvtillit og en boost frem mot høstsesongen. Det vil hjelpe på at folk gjør det lille ekstra i ferien, trener godt og er forberedt til en knallhard høstsesongen, mener Kroken.

– Hadde vi tapt hadde de vært for øss og vi vært utenfor. Det er jevnt med mange lag og siste ord der er ikke sagt. Det blir en real fight utover høsten.

Konkurranseklar

Selv om de gjerne skulle hatt flere bortepoeng, er Salangen fornøyd med vårsesongen.

– 21 poeng på 11 kamper er vi veldig godt fornøyd med, sier Nordmo.

Han er meget klar for å kjempe om en topp fire-plassering til siste slutt.

– Vi er konkurranseklar for å være med i kampen om topp fire. Når vi nå ligger der er det et mål for oss å være blant de fire, sier Nordmo.