IDRETTSHEIA: Salangen har hittil i sesongen vært bunnsolide på hjemmebane. Foran kampen mot Hammerfest hadde de fire hjemmeseire på fire forsøk. Salangen hadde gjort et par endringer i startoppstillingen, men var alikevell regnet som favoritter.

Hammerfest fikk en god åpning på kampen og hadde det meste av spillet innledningsvis. Etter hvert tok Salangen mer og mer over. De store målsjansene lot imidlertid vente på seg. Salangen slet med å spille ut et kompakt bortelag.

Utover omgangen ble Hammerfest spilt lavere og lavere. Etter 37 minutter spilt fikk Salangen hull på byllen. Snorre Ratkje ble spilt fri på hjørnet av sekstenmeteren og fyrte av et hardt skudd. Hammerfests sisteskanse klarte kun å parrere og slapp returen ut i farlig rom. Der sto Sindre Andrè Eggen og ventet på ballen. Med et hardt vristspark, via keeperen, sendte han hjemmelaget opp i ledelsen.

Bortelaget respondere bra etter scoringen og skapte et par halvsjanser – uten tellende resultat. Ingen av lagene evnet å spille seg til flere store målsjanser før hvilen. Salangen gikk dermed til pause med en 1-0 ledelse.

Høyere tempo

I andre omgang gikk hjemmelaget til verks med større iver og flyttet ballen med atskillig høyere tempo. Det ga resultater. Etter 52 minutter slo Snorre Ratkje et presist innlegg som fant en umarkert Martin Solhaug på bakerste stolpe. Den høyrøyste midtstopperen gjorde ingen feil og satte inn 2-0 med et vakkert hodestøt.

Til tross for en tidlig scoring klarte ikke Salangen å dominere banespillet slik de ønsket. Hammerfest hang godt med selv etter 2-0 scoringen, og kampen bølget litt frem og tilbake. Hjemmelaget hadde dog de fleste målsjansene.

Utover omgangen virket Hammerfest å gå litt tom for krefter. Odd-Henning Skog startet kampen på benken og ble byttet inn litt før timen var spilt. Skog satte umiddelbart sitt preg på kampen. Etter å ha kombinert fint med Benn Fjellberg plasserte Skog ballen utakbart opp i hjørnet. Dermed sto det 3-0 etter 77 minutter spilt.

Salangen styrte kampen fra 3-0 scoringen og ut. De hadde flere sjanser, men fikk ikke uttelling. Kampen endte 3-0 og Salangen tok dermed sin femte hjemmeseier i 3. divisjon.