SETERMOEN: Med tiden 2:31:34, vant hun drøye fem minutter foran Vibeke Os fra Kvaløysletta Skilag.

- Dette var tøft. Reistadrittet består jo bare av oppoverbakker. Jeg skjønner ikke hvor alle nedoverbakken er, ler Davidsson etter målgang, før hun mer alvorlig legger til:

- Det var optimalt. Fantastisk temperatur og løypa var også kjempefin.

Tøff konkurranse

Hun hadde en hard kamp om å holde følge med sin argeste konkurrent Os i oppoverbakken. På et tidspunkt var hun 30 sekunder bak syklisten fra Kvaløysletta.

- Hun var veldig tøff i oppoverbakkene. Nedover hadde jeg nok en fordel av at jeg har syklet litt mer offroad enn henne. Jeg var cirka 30 sekunder bak henne, da var det bare å gå i kjelleren og tenke systematisk. Det gikk, men jeg var aldri trygg. Jeg kjørte å hele veien.

Årets seier var hennes andre totalt i Reistadrittet på tre forsøk.

- Jeg har tapt en spurt og jeg har vunnet en spurt. Nå slapp jeg å spurte, gliser hun.

Kommer tilbake

- Kommer du tilbake for å ta flere seiere?

- Man må ta et år av gangen, jeg begynner jo å bli gammel. Men dette er et fantastisk ritt her på Setermoen og det er fantastisk at de har så mange startene. I fjor og i år har det vært kjempemasse. Jeg håper enda flere ser på dette rittet som en fin oppkjøring til for eksempel Lavkarittet, sier Davidsson og legger til:

- Jeg kan jo ikke la være å komme tilbake neste år. Men man må kjenne det år for år.

- Jeg skjønner ikke hvor alle nedoverbakkene er, sa Annicka Davidsson med et smil etter målgang. Foto: Knut Løkse Nilssen