BARDUFOSS/HARSTAD: – Jeg må jo gå femmila, sier Mikalsen bastant.

Torsdag kom nyheten om at Reistadløpet får verdenscup-status og allerede i 2017 skal verdens beste langrennsløpere i langløp kjempe om seieren over fjellet fra Setermoen til Bardufoss.

For Mikalsen er det imidlertid ikke aktuelt å gå tremila lenger. Han vil kjempe med eliten på femmila.

– Man må jo gå mot de som er i Ski Classics-cupen. Jeg er giret på å gå femmila, det er den som er prestisjetung. Det å gå tremila blir ikke det samme.

Vil dra fordel

Mikalsen innser at hans mål om å ta ti seiere på rad henger i en tynn tråd.

– Det er klart det blir høyere konkurranse. Jeg hadde et mål om ti på rad. Jeg skal ikke si at det blir umulig, men det blir en tøffere oppgave.

– Det er en god del bakker og jeg ser for meg at hele Ski Classics-sirkuset kommer til å stake den løypa. Jeg har i utgangspunktet planer om å gå diagonal-gang, så det må jeg bare utnytte. Så får man se om det er mulig å få noen luke opp mot toppen.

Trappet ned

– Hvordan ser du på muligheten for å vinne?

– De er ikke for store. De jeg går mot har et team på sju-åtte stykker, mens jeg blir å krige mot alle lagene. Sålangt går jeg for meg selv, så sjansene har blitt betraktelig mindre.

Mikalsen har nylig startet i fulltidsjobb i Statoil i Harstad, og har dermed trappet ned langrenns-satsingen.

– Det er en litt annen hverdag. Jeg må trene mindre, men må få mer kvalitet i treningen. det er det som blir det nye for meg. Jeg er ikke fulltids langrennsløper i samme grad som tidligere.

– Er det mulig å gå like fort eller fortere når man ikke satser like hardt som før?

– Det får tiden vise. Det vet jeg ikke før jeg har prøvd. Det kan slå begge veier. Det kan gjøre at jeg får mer overskudd, men samtidig kan det bikke andre veien at jeg ikke får retituert meg godt nok. Men jeg tror det kan slå positivt ut, absolutt.

Nyheten om at Reistadløpet blir et verdenscup-løp var imidlertid gledelige nyheter - og en stor motivasjonsboost.

– Det er artig å se at de har jobbet så bra og fått det til. det blir et enormt stort fokus på det rennet og det løfter både regionen og Nord-Norge. Så det er veldig bra.

– Det gir også en ektra motivasjon til å legge ned en enda bedre treningsjobb.