STOCKHOLM: - Dette er helt enestående, sier leder i Reistadutvalget, Jørn Erik Berntsen.

Reistadløpet blir et av tretten løp i Visma Ski Classics. Det hele starter med prolog i Sveits 27. november. Deretter er Ski Classics innom blant annet Kina, Østerrike, Italia og Tsjekkia før det hele avsluttes på nordkalotten med Reistadløpet 1. april og Ylläs-Levi 8. april.

- Vi er i samme klasse som Vasaloppet og Birken. Det er helt fantastisk. Dette er en stor begivenhet for Nord-Norge. Vi har virkelig fått en anledning til å ta steget opp og fram, sier Berntsen.

Reistadløpet får verdenscup-status Torsdag ble Reistadløpet presentert som én av 13 konkurranser i den internasjonale langløps-verdenscupen. Os daglig leder

Reistadutvalget har i en stund vært klar over at de kom til å få verdenscupstatus. Så lenge økonomien var på plass, ville de bli en del av Ski Classics.

- Økonomien er på plass. Vi har det fundamentet vi trenger. Vi ønsker nå å jobbe videre ut mot sponsormarkedet. Vi er utrolig glad for at vi har med oss Sparebanken Nord-Norge som generalsponsor og i tillegg kommune og fylkeskommune. Nå jobber vi hardt videre for å skape et enda bedre fundament, sier Berntsen.

Alexander Os er ansatt som daglig leder i Reistadutvalget AS og starter i jobben 1. juni.

- Dette er en unik mulighet til å få satt landsdelen på vinterkartet. Dete er en løype som helt klart skiller seg ut fra de andre løpene i Ski Classics. Reistadløpet er tøft og det bidrar til at Ski Classics blir bedre, mener Os.

De siste årene har det vært fornuftig for mange å stake seg gjennom løpene i Ski Classics. Os er spent på hvordan stakerne vil klare seg i Reistadløpet.

- Det er helt sikkert mange som blir å stake Reistadløpet. Det blir artig å se hva som går raskest, sier Os.

- Det blir virkelig en kraftprøve. Vi er nok helt i toppsjiktet med en tøff og utfordrende trasé. Jeg er spent på om stakerne klarer å prestere og vinne. Det blir virkelig spennende å se, sier Berntsen.

Bidrar til rekruttering

Både Os og Berntsen er klar på at de skal ta vare på Reistadløpet slik det er i dag. Tremila vil fortsatt bestå, Barnas Reistadløp vil fortsatt bestå og trippelen vil fortsatt bestå.

- Det er mye fokus på de beste, men vi skal ikke bølle med den store massen. Vi ønsker å rekruttere mange flere til å Reistadløpet. Dette skal være et tilbud til alle. Og det skal være en folkefest, sier Os.

- Dette kan vel være med på å bidra til økt rekruttering til Reistadløpet?

- Jeg tror det. Det å få et sånt arrangement i regionen og landsdelen betyr mye. Vi har hatt mange store langrennskonkurranser i Norge, men i Nord-Norge har det vært magert. I alle fall internasjonalt. Det er utrolig artig og veldig spennende å få være en del av dette. Nå er det bare at vi alle sammen samler oss og ølfter oss i lag. Får vi alle til å bidra blir dette fantastisk bra.