BRØSTADBOTN: – Det var veldig artig. Det artigste med SplatMaster er å vinne mot det andre laget, sier en meget entusiastisk Mathias Skogstad Størkersen (9).

SplatMaster er en variant av paintball som er tilpasset barn. Forskjellen fra vanlig paintball at gummikulene blir prosjektert ut med fjær og ikke lufttrykk. Det gjør at utgangshastigheten på gummikulene blir mye lavere.

SplatMaster, i likhet med paintball, spilles med to lag. Målet med spillet er å nå frem til det andre lagets base. Hver spiller har en markør (gevær som skyter ut enten gummi- eller malingskuler, journ.anm.). Blir du truffet av en kule er du ute av spillet og må vente til neste runde.

Dette var tredje gang Dyrøy Paintball Klubb arrangerte paintball. Klubben ble stiftet i fjor sommer, og har til dags dato tolv aktive medlemmer. De ønsker å tilby barn og unge et litt annerledes fritidstilbud.

– Vi startet opp klubben for å gi barn og unge, som ramler litt utenfor den vanlige ballsporten, et fritidstilbud. I tillegg ser vi at det ikke bare er barn og unge som har glede av sporten, men også voksne folk, sier leder i Dyrøy Paintball Klubb, Ørjan Thomassen.

Enda i oppstartsfasen

I vinter har klubben fra gang til gang satt opp bane i idrettshallen og nå sist i den gamle Coop butikkens lokaler. Det er litt tungvint og tidskrevende. Til sommeren skal de ha en ferdigstilt bane utendørs.

– Vi forventer å få en større medlemsmasse når utendørsbanen står ferdigstilt. Vi har hatt mange spillere innom i vinter som har prøvd ut sporten og sier at dette er noe de kan tenke seg å prøve igjen, sier Thomassen.

Utendørsbanen er tiltenkt å være i tilknytning til NMK Dyrøys motorsportsanlegg på Evertmoen.

– Vi ønsker å inngå en avtale med NMK Dyøry slik at paintball kan samkjøres med utleie av go-cart og bilcrossløp. Vi har ti markørpakker til paintball og åtte SplatMaster pakker slik at vi kan gi et tilbud til stort sett alle aldersgrupper.

– Vi ønsker alle nye medlemmer hjertelig velkommen. Er det noen som har spørsmål om kommende arrangement i regi av klubben eller leie av bane og utsyr til private arrangementer kan vi kontaktes på klubbens Facebook-side, sier Thomassen

Her forsøker Mathias Skogstad Størkersen å komme seg i dekning under en runde SplatMaster. Foto: Trygve Grønning