FINNSNES: Søndag arrangerte FIL Turn våroppvisning. Våroppvisningen er et arrangement som er avsluttende for turnsesongen, og det er en felles oppvisning for å blant annet vise frem hva de har lært i vinter.

- Våroppvisningen er på mange måter den avslutningen vi gjør felles. Etter dette er de minste partiene ferdig for i år. De som er fra to til tre år og fire til fem år, de har ikke flere treninger etter dette. Fra nå av og fremover har vi jo de som trener mot kretsturnstevne og det er heller ikke alle, så det er egentlig litt valgfritt å delta på. Så dette her er en felles avslutning før vi tar sommerferie, sier leder i FIL Turn, Morten Karolius.

Trampeklapp

Under våroppvisninga var det få ledige stoler og fullt hus i Finnsneshallen.

Turnerne viste frem akrobatikk og kroppsbeherskelse på et høyt nivå, og det visste publikum å sette pris på. Turnerne mottok både stor applaus og trampeklapp for sine prestasjoner.

- Det er veldig veldig bra, også er det egentlig litt som forventet. Når vi har juleoppvisning og når vi har de her våroppvisningene, så ser vi at det er da vi trekker mye folk. Og det er klart, foreldrene har jo veldig lyst til å se hva ungene har fått til i løpet av sesongen. Så dette oppsummerer veldig bra og de får sett mye bra her i dag, smiler han.

Vil ha flere gutter

Under oppvisningen lørdag, var det omlag 300 turnere som viste seg frem.

Flesteparten av disse var jenter, men Karolius ser få grunner til at ikke flere gutter skal hive seg med og begynne med turn.

- Ja, altså, det er jo ingen grunn til at ikke også gutter skal være med å turne. Fordi at, uansett hva du har tenkt å drive med av andre idretter og sånt, så legges jo grunnlaget her. Altså, kroppsbeherskelse legges her, i stor grad. Nå er jo faktisk en tredjedel av de her på Finnsnes gutter da, så det er jo faktisk bra med gutter her i alle fall. Men oppfordringa må uansett være, bli med, hvis du vil bli god på hva det måtte være av fysiske utfordringer, så bli med, det er god knall, forteller han.

De har ca 60 trenere og samtlige har trener-utdanning. Begynner man med turn på Finnsnes er man med andre ord i gode hender.

- Absolutt. Det er ei turnforening med lange tradisjoner og godt fremjobbet både trenere, turnere og styret også videre, avslutter han.

Lovende: Også de minste viste frem hva de hadde lært i løpet av vinteren. Foto: Knut Løkse Nilssen
Det er viktig å stole på partnerne. Foto: Knut Løkse Nilssen