FURUFLATEN (Furuflaten - BOIF 1-2): Sist gang Bardufoss vant en obligatorisk fotballkamp var 4. oktober 2014, da de slo Tromsø 2 på Alfheim i 3. divisjon.

I comebacket i 2. divisjon i fjor tapte laget alle sine kamper. Fredag kveld tok de sin revansje, da de slo Furuflaten 1-2 på bortebane i serieåpningen.

- Det var helt ubeskrivelig. Man skulle nesten tro det var VM som ble avgjort, forteller keeper og kaptein Marit-Sofie Bergheim til Folkebladet.

- Det var fullt av gledestårer. Selv om vi er ung, så har vi klart det vi har jobbet for.

15-åring ble helt

BOIF tok ledelsen i slutten av første omgang ved 17 år gamle Sofie Sørensen. Like etter pause utlignet Furuflaten og presset BOIF bakover for å ta ledelsen.

I stedet var det bortelaget som avgjorde kampen fem minutter før slutt. 15 år gamle Celine Schøyen slo et innlegg som gikk rett i mål. Da tok jubelen helt av hos Bardufoss-jentene.

- De hadde ballen mest, mens vi skapte de farligste sjansene. En periode i andre omgang ble vi trykket bakover, men så kom vi oss etter hvert og skapte en del sjanser, sier trener Stein Hugo Nilsen.

Han sier dette om seiersmålet som kom fem minutter før slutt:

- Det var et litt heldig mål. Det var en kombinasjon av et innlegg og skudd som gikk i mål.

Lav snittalder

Snittalderen på laget BOIF stilte med fredag kveld var kun på 17,8 år.

- Det er en del fotballtalenter i miljøet. De er unge, men jeg tror vi skal plukke med oss flere poeng i løpet av sesongen, sier Nilsen.

- Mange av jentene slet i hele fjorårssesongen. De var nær, men fikk aldri uttelling. Det er klart det er artig når man får det nå.

- Hva er forskjellen på BOIF i år kontra i fjor, Bergheim?

- Jeg tror vi er enda mer sulten på å vinne. Det at vi fikk den ekstra sjansen i 2. divisjon gjør at vi må vise at vi skal være her og at vi ikke har noe i 3. divisjon å gjøre, sier Bergheim, som forteller at seieren virkelig betydde utrolig mye for laget.

- Nå har vi vunnet to treningskamper og serieåpningen. Det gir oss virkelig motivasjon til å fortsette.