TROMSØ: Ikke siden 12. mai 2012 har Senja slått Finnsnes i en obligatorisk kamp.

– Det er en OK følelse å vite at vi har evnen til å bikke disse kampene som ofte blir jevnspilt. Det tar vi med oss på søndag, sier FIL-trener Bjørn Johansen.

– Vi vet at det blir en tøff fight og den må vi ta med Senja. Ellers får vi ikke med oss noe som helst. Men det er en bra følelse når vi har bikket slike type kamper i vår favør. Det er en god følelse at vi har fire på rad mot Senja.

Senja-FIL kan alle abonnenter og pluss-kunder se gratis på Folkebladet-TV søndag fra kl. 16

Abonnent? Registrer deg gratis her!

Her kan du bestille abonnement

Levelig statistikk

I treningskampene er det imidlertid Senja som har trukket det lengste strået, både i 2015 og i 2016.

– Vi kan godt leve med den statistikken, at vi taper treningskampene og vinner de obligatoriske, humrer «Bummen».

– Så vil vi jo også mest sannsynlig ha et sterkere lag nå enn vi hadde i vinter, sier treneren og sikter til at han valgte å starte med tre juniorer fra start i 2-0 tapet for Senja i februar.

Ordkrigen mellom klubbene foran oppgjøret har vart lenge. Etter FILs treningskamp mot TUIL i mars uttalte FIL-spiller Marcus Sletten til iTromsø at det var større å slå TUIL enn Senja.

– Det blir sånn. Begge er Tromsø-basert og det er mye kompiser på det andre laget. Kampene jeg har mest lyst til å vinne i år er de mot TUIL, sa Sletten da.

Denne gangen modererer han seg litt i uttalelsene.

– Det var ikke helt som jeg sa. Det er like artig å slå Senja. Kampene mot TUIL og Senja henger like høyt, sier Sletten til Folkebladet.

– Betyr noe ekstra

Sletten har selv spilt i Senja i flere sesonger.

– Det betyr litt ekstra. Man vil alltid slå gamleklubben. Vi vet at det betyr veldig mye for folkene rundt klubben og for spillerne at vi vinner. Da må vi vise oss fra vår beste side.

Bjørn Johansen kjenner at det trigger han like mye å møte Senja hver eneste gang.

– Det er artig og man kjenner det på hele atmosfæren at dette betyr noe. alle som holder på med fotball er glad i disse tingene. Litt ekstra nerve og ekstra glede med seier. Det er helt herlig, sier Johansen.

– Hva betyr det at dere måtte ut i ekstraomganger mot Alta?

– I en ideell verden skulle vi gjerne vært foruten det. Men det er mange måter å se det på. Vi hadde bestemt at vi var all inn i cupen og ga maks der. Jeg føler vi er såpass godt trent at vi skal tåle en match på søndag. Det er ikke noe problem.