HOVDEN: Med seier i prologen og semifinalen var Ingvild Margrete Ofstad én av favorittene i sprint-finalen i junior-NM fredag. Hun ledet også finalen underveis, men mot slutten ville ikke beina mer.

- Vi var mange som lå tett veldig lenge, men jeg følte jeg likevel hadde god kontroll. Farten var ikke så høy og i en bratt bakke gikk jeg opp i tet. Jeg kom først ned en bratt nedoverkjøring og tenkte jeg hadde kontroll, men jeg ble så stiv i lårene at jeg begynte å ane at jeg hadde dårligere fart enn andre, sier Ofstad til Folkebladet.

Og da sprintfinalen skulle avgjøres var det ikke mer krefter igjen å hente.

- Jeg tullet det litt til i en sving og klarte ikke å akselerere fort nok ut av den. Da måtte jeg bare se gullet gå fra meg.

Hun var imidlertid bare centimetere fra å ta sølvet.

- Det ble et lite spurtoppgjør, men jeg var helt dau i beina at jeg ikke klarte å strekke fram foten til en sølvplass. Det sto på centimeter. Men det er bare gøy, sier Ofstad.

Bardu-røtter

Hun er født og oppvokst på Setermoen, men flyttet sammen med familien til Tromsø i 2012. Hun er datter av Sylvi Ofstad og Svenn Roger Ofstad, som begge i mange år har vært markante personer i idrettsmiljøet i Bardu og de siste årene i Tromsø.

I fjor ble det også bronse til Ofstad på samme øvelse i NM. Da kom hun i mål på femteplass, men tok bronse fordi vinneren ikke var norsk og at Amalie Honerud Olsen ble flyttet ned på resutlatlisten på grunn av en forseelse på oppløpet.

- Jeg føler det var litt mer fortjent i år. Jeg hadde en bedre dag generelt og hadde litt mer kontroll. Jeg har kjent på følelsen av å ta bronse i NM før, men jeg synes på en måte jeg fortjente den litt mer i år, sier Ofstad, som også tok overgang til Tromsø Skiklubb da hun og familien flyttet til Tromsø.

Opptur

For Synne Arnesen ble fredagens sprint også en stor opptur, selv om hun bare var millimetere fra å ta seg til finalen.

- Dette er min beste skøytesprint. Jeg har blitt bedre og det er positivt å ta med seg. Jeg håper det betyr at jeg er i form til i morgen, sier Arnesen, som er imponert over at venninnen og treningskameraten Ofstad lyktes igjen.

- Det er veldig imponerende. Jeg vet at hun er god i skøytesprint og det er artig at det klaffet for henne i dag.

- Når er det din tur til å ta en sprintmedalje?

- Det er ikke mer sprint i år, så det må bli til neste år. Men det nærmer seg, nå er det ikke bare i klassisk-sprint at det fungerer.

Johanne Heimdal fra Bardu IL leverte også en sterk sprint. Hun ble nummer 11 totalt etter å ha blitt slått ut i semifinalen.

For Erik Valnes fra BOIF ble det litt tyngre. Han tok seg greit videre fra prologen, men ble slått ut i kvartfinalen.