SETERMOEN: Tirsdag ble fire utøvere tatt ut til U23-VM i Romania 22.-25. februar. Silje Theodorsen, Thea Krokan Murud, Marthe Bjørnsgaard og Mari Støen Gussiås er alle klare for mesterskapet.

Lovise Heimdal ligger som nummer fire i U23-norgescupen, og ble nummer tre og fire blant de under 23 i NM i Tromsø. Likevel har ikke Norges Skiforbund funnet plass til henne i første uttak.

- Lovise ligger jo som nummer fire i norgescupen. Jeg hadde forventet at hun var klar, men har forståelse for at de vil bekrefte at hun er i form etter det som skjedde i Holmenkollen, sier trener i Team Nord-Norge, Roy Helge Larsen.

- Det var egentlig som forventet. Jeg må bevise at jeg er god nok. Det laget som er tatt ut nå er fortjent, de har gått bedre enn meg i år, sier Heimdal.

Må prestere

I sin verdenscupdebut søndag i tåkehavet i Kollen måtte Heimdal bryte etter kun åtte kilometer av tremila. Det er det Larsen tror bekymrer landslagsledelsen.

Kommende helg er det nye norgescuprenn på Meråker. Lørdag er det sprint, mens det søndag er 20 kilometer klassisk fellesstart. 1-2 løpere supplerer VM-troppen etter de konkurransene.

- Det har gått litt tungt i det siste, men jeg håper at jeg med litt hvile får litt overskudd og at det går bedre. Jeg skal bare prøve å gå så fort jeg klarer på søndag, så får vi se hva det holder til, sier Heimdal.

Takler presset

At det er et ekstra press på Heimdal på at hun må prestere til helgen for å få plass i VM, tror ikke Larsen vil påvirke henne mye.

- Det vil alltid være et press. Det er det uansett når man er på et slikt nivå at man er aktuell for å bli tatt ut. Man er nødt til å prestere og vise at man er god nok. Så det tror jeg ikke har noen innvirkning.

Heimdal selv tenker ikke noe over at det er mye som står på spill i helgen.

- Ikke egentlig. Det hadde vært gøy å komme til VM, men jeg er første års senior og har mange muligheter senere. Jeg må bare ikke tenke på det og bare gå som jeg ville gjort ellers.

- Hvor stor er sannsynligheten for at det blir VM-plass?

- Jeg tror sannsynligheten er veldig stor. Det er meldt bra forhold til helgen, rundt 10-12 minusgrader og det er 20 kilometer klassisk, noe som vil passe Lovise glimrende. Jeg tror sjansene er veldig store, sier Larsen.

- Jeg skal prøve mitt beste. Har jeg en god dag har jeg muligheter, men da må ting klaffe, sier Heimdal.