HOLMENKOLLEN: – Det gikk veldig bra, og det er stas at førstelaget fra Troms er det beste fra Nord-Norge. Uten at jeg har full oversikt er det nok noen år siden Troms fikk en så god plassering. Det går absolutt oppover for fylket på resultatlista, sier Liza Goodwin, skitrener og reiseleder for Tromsløperne under Ungdomsstafetten i Holmenkollen søndag.

Stavbrekk

Seks av åtte løpere var fra Midt-Troms. Førstelaget med Ingrid Gulbrandsen (Pioner Ski), Lars Lundamo (BOIF) og Lasse Brustad Horn (Senja Ski) gikk sammen med Herborg Skjelle (Medkila Skilag) inn til en sterk tiendeplass.

Goodwin forteller at Skjelle, som startet først, lå som nummer tre en liten stund, og veksla med Lundamo som nummer fem.

– Lars Lundamo var ikke helt fornøyd og følte at han ikke fikk ut det han var god for. Men de gjorde alle fire et godt løp og var fornøyd med prestasjonene sine.

Av totalt 31 stafettlag på startområdet, ble Troms ‘andrelag nummer 18 i mål, med et par uhell.

– Vilje Gulbrandsen ble påkjørt bakfra av noen løpere i en nedoverbakke, og på siste veksling var det et stavbrekk som resulterte i en siste etappe uten stropp. Til tross for det ble det også her gjort veldig gode prestasjoner, sier Goodwin.

Stor opplevelse

For syv av åtte løpere var det deres første løp i Ungdomsstafetten. Bare Senjaløper Lasse Brustad Horn hadde kjennskap til langrennsløypa fra i fjor.

– Det er en veldig stor opplevelse for dem alle. De var naturligvis litt nervøse, siden det både er publikum og filmkameraer tilstede. I år fikk de gå før tremila og Therese Johaug. Det hjalp at de slapp å se hennes løp først, så slapp de å føle på å måtte følge opp deres prestasjoner, forteller hun.

Goodwin kunne også bekrefte at tåka var like tjukk som den så ut som på TV.

– Det er ordentlig Kolletåke her, så da har de opplevd det også. Jeg hørte en snakke om at han ikke kunne se noen fremfor seg, noe som heller ikke var så rart siden tåka var så tett, smiler hun.

Motivasjon

Resten av søndagen skulle løperne se på damenes tre-mil før turen hjemover. Å kunne se Tromsløperne gå et verdenscup-renn mener Goodwin er god motivasjon for ungdommene.

– At tre jenter fra Troms er tatt ut til tremila viser ungdommene at det er mulig å bli god i Troms på sikt. Det gir helt klart motivasjon, og det gir dem lyst til å trene og komme tilbake for å gjøre det enda bedre, avslutter Goodwin.