HOLMENKOLLEN: Med startnummer 43 av 51, et tåkehav tykk som grøt og et dampende lokomotiv med navn Therese Johaug i spissen var det ikke lagt til rette for en rolig 30 kilometer for Lovise Heimdal. Etter åtte kilometer var det bom stopp i verdenscupdebuten.

– På dette nivået er det sånt som skjer. Hadde det vært et renn med lokale nordnorske løpere hadde det kanskje blitt annerledes, men med store navn blant seniorene her blir man avkledd til de grader, sier trener for Team Nord-Norge, Roy Helge Larsen Larsen.

– Gjorde rett

Han legger til at Heimdal blant annet fikk ”selskap” av landslagsutøver Astrid Uhrenholdt Jacobsen som også valgte å bryte tross gode prestasjoner i NM sist helg.

– Det var en tung dag for alle i dag, og spesielt for Lovise. Løpet ble for hennes del alt for tungt. Sett ut i fra at det er flere viktige renn denne sesongen gjorde hun det helt rett i å bryte. Det er viktig å se fremover, for presser man for mye er det lett å gå på seg sykdom og slikt, sier treneren.

Larsen skryter av en overraske sesong for ungjentas del og er fornøyd med at hun fikk opplevelsen.

– Det er en stor opptur for hennes del, og en kjempeprestasjon å stille til start i et verdenscuprenn.

Gode VM-sjanser

Han tror at Heimdal har en god sjanse når det tirsdag er uttak for U23 -VM i Romania senere i februar.

– Lovise ligger godt an til å bli tatt med, og jeg ser på sjansene hennes som gode. Det er fire-seks utøvere av begge kjønn som blir tatt ut, og hun ligger som nummer fire i norgescupen. Det blir spennende, avslutter treneren.

Det har ikke lyktes Folkebladet å få en kommentar fra Lovise Heimdal.