BARDU: – Jeg var jo reserve, så jeg hadde prøvd å innstille meg på at det kunne bli noe. Men når man beskjeden om at man virkelig skal gå så vet man ikke helt hva man skal tenke, forteller Lovise Heimdal, glad og noe nervøs, til Folkebladet.

Bardu-jenta fikk telefon fredag morgen om at det på grunn av mange forfall var en plass ledig til henne på startstreken i Holmenkollen, og det selv om hun var fjerde reserve. Tromsø-jentene Anna Svendsen og Silje Theodorsen har også fått startplass.

Da Folkebladet pratet med Heimdal fredag ettermiddag var hun på vei til Oslo.

– Jeg er spent, og kjenner litt på nervene. Jeg har jo aldri gått et verdenscuprenn, men dette blir gøy, sier hun.

– Tenker ikke resultat

Men Heimdal hadde ikke hatt noen problemer med at det var en annen distanse enn tremila som sto på programmet i verdenscupdebuten.

– Det er en veldig vanskelig distanse å vise seg frem på. Det er tøft å komme seg gjennom en tremil, og jeg kjenner jeg gruer meg til å se på resultatlista når vi er ferdige, ler 20-åringen.

– Nei, jeg skal prøve å ikke tenke på resultatene, og heller bare ha det gøy, fortsetter hun.

Selv om bardudølen kommer rett fra et NM med gode resultater, har hun liten tro på en god plassering i Holmenkollen.

– Jeg har ingen forhåpninger om å gjøre det bra. Jeg kan utelukke en skrell med en gang, svarer Heimdal kjapt på spørsmål om hun kan overraske i hovedstaden.

– Glad for muligheten

– Verdenscup allerede som førsteårssenior må vel kunne kalles en flying start?

– Hehe, joda. Jeg er bare glad jeg har fått sjansen. Målet for sesongen var å gjøre det bra i den skandinaviske cupen og Norgescupen. Jeg hadde trodd det ble å gå noen år til før jeg fikk prøve meg i verdenscupen, sier Heimdal.