FINNSNES: Tirsdag fordeltes 12 millioner kroner av Sparebanken Nord-Norge sitt overskudd til idrett, kultur, kunnskap og allmennyttige formål fordelt på 135 ulike prosjekter.

For Midt-Troms sitt vedkommende betyr det at man får midler til flere prosjekter.

Blant annet får Bardufoss Høgtun 20.000 kroner til Barnas idrettsdag, mens FK Senja får 25.000 kroner til prosjektet «Jenter og fotball».

Det er imidlertid ikke bare idretten som får nytte av bankens overskudd. Norsk Folkehjelp i Midt-Troms får 80.000 kroner til innkjøp av en snøscooter.

– Landsdelens innbyggere er SpareBank 1 Nord-Norges største eier. Og i stedet for å dele ut overskudd til hver og en, ligger det i bankens vedtekter å gi utbytte til samfunnsnyttige formål innenfor kultur, kunnskap, idrett og fritid. Målet er å skape aktivitet og bolyst der folk er, og prosjekter som retter seg mot barn og unge har derfor høy prioritet, forteller kommunikasjonssjef Geir Håvard Hanssen.

Overskuddet som eies av landsdelens innbyggere forvaltes gjennom SNN-fondet og av bankens stiftelser. SNN-fondet tar imot søknader fra lag og foreninger i hele landsdelen to ganger i året. Søknadsfristen er 1. april og 1. oktober. Siden 2006 har over en halv milliard kroner blitt delt ut til 2 842 gode formål i landsdelen.