SETERMOEN: Eivind Krane Heimdal tror ikke han blir å gå noen større skirenn før kalenderen viser 2016.

Så og si hele fjorårssesongen ble spolert på grunn av overbelastning. Så langt denne sesongen sliter 21-åringen med at musklene og pulsen ikke er på stasjon.

Tidligere i november var han i Finland for å trene på snø.

– Jeg var der en uke, men reiste hjem litt før de andre. Det gikk litt tungt der borte og kroppen fungerte ikke. Jeg har trent hjemme nå i det siste.

– Det er muskulært, det er det det går på. Jeg får trent rolig, men ikke mye hardt. Så jeg håper det løsner litt fort, sier langrennsløperen fra Bardu til Folkebladet.

Krane Heimdal gikk ikke helgens norgescupåpning på Gålå. Skandinavisk Cup i Finland om to uker kommer også for tidlig.

– Jeg blir å prioritere skirenn der jeg har sjanse til å prestere. Hvis ikke taper jeg bare på det. Jeg skal holde meg mest mulig i ro og trene best mulig, sier han.

Kretsrenn

Team Nord-Norge-utøveren er bosatt på Lillehammer, men er nå hjemme i Bardu.

Hans første skirenn for sesongen blir trolig et kretsrenn 19. desember på Lillehammer.

Han erkjenner at denne sesongen blir en mellomsesong, der han forhåpentligvis kan komme i godt gammelt slag fra februar og utover.

– Det er ingen tvil om at målene er justert ned. Det går mer på å prøve å få en god andre halvdel av sesongen. Før det tror jeg at det skal en del til for at jeg presterer godt. Jeg bryr meg ikke noe om resultatene før det, og forventer heller ingenting.

– Skal slå de fleste

Han erkjenner også at det ble litt for mye trening i sommer. Spesielt siden han ikke hadde gått et eneste skirenn på sju måneder i sommer.

– Etter å ha vært ute så lenge var kroppen ganske skjør. Det var vanskelig å vite hvor grensene gikk før jeg ble overbelastet. Før kunne jeg trene så mye jeg ville uten å bry meg, nå krever det mer søvn og ro.

Han synes det er vanskelig å sette noen spesifikk målsetning for sesongen.

– Men i løpet av sesongen er mlået at jeg er på topp nivå og slår de fleste, sier han med et smil.

– Man må være optimistisk. Jeg at jeg har det inne. Det var lite trening i sommer som skulle til før jeg var på et høyere nivå enn jeg var på før.