GÅLÅ: Merete Myrseth gikk to sterke renn i helga, med en åttende- og en niendeplass. Nå håper Øverbygdjente at hun får lov til å gå verdenscupen neste helg.

– Jeg krysser fingrene for at jeg får lov til å gå på Lillehammer til helga. Jeg håper at resultatene mine er gode nok, sier Myrseth over telefon til Folkebladet.

Myrseth mener hun har gjort seg fortjent til en av de ti plassene ekstra plassene Norge har i nasjonal kvote, ettersom det gåes på Lillehammer.

– Det er absolutt håp. Man vet aldri, men jeg føler at jeg har gjort meg fortjent til en plass, innrømmer hun.

23-åringen kom på niendeplass på sprinten lørdag, og dermed stoppet det i semifinalen for Myrseth. Hun innser at hun nok mangler litt på toppfarten for å hamle opp med de aller beste på sprintene.

– Jeg hadde egentlig ambisjoner om å komme til finalen, men jeg kjente at jeg ikke hadde den toppfarta som trengs for å være med å spurte. Når man ikke klarer å spurte fort, så blir det nesten en umulig oppgave å gå videre, sier Myrseth som ble nummer fem i sin semifinale.

Til tross for at det mangler litt på toppfarten, føler hun at formen er stigende.

– Det går egentlig bare bedre og bedre. Formen er på god vei selv om det absolutt er mer å gå på, forteller hun.

På søndagens 15 kilometer skiathlon gikk Myrseth inn til en sterk åttendeplass. Hun kom i mål ett minutt og tolv sekunder bak vinneren maria Strøm Nakstad.

Myrseth sier at hun går mye fortere nå enn hun gjorde bare for to uker siden.

– Jeg gikk veldig dårlig under sesongåpningen på Beitostølen, men siden da har jeg fått mange timer på ski og det har hjulpet veldig. sier Myrseth som går for Strindheim, men som opprinnelig er fra Øverbygd.

Det var også andre løpere fra Midt-Troms i aksjon under Norgescupen på Gålå. Lovise Heimdal fra Bardufoss og Hilde Espnes fra Senja ski gikk begge de samme distansene som Myrseth. Heimdal ble nummer 19 i lørdagens prolog og gikk dermed videre til kvartfinalen. Der sa det imidlertidig stopp for Heimdal som ble nummer fire i sitt heat og endte på 17. plass. Espnes greide ikke å ta seg til kvartfinalene. Hun var fire sekunder fra å kvalifisere seg til finalerundene, og endte på 41. plass. På søndagens skiathlon klater Espnes 13 plasser og opp til 28. plass, i mens Heimdal gikk inn til 15. plass, to og eg halvt minutt bak vinneren.

Det lyktes ikke Folkebladet å komme i kontakt med verken Heimdal eller Espnes søndag kveld.