GEILO: Selv om han har levert sterke resultater i innledningnen på sesongen, har Fredrik Mack Rørvik fra Målselv ingen tro på at han får gå IBU-cupen før 2016.

– Nei, det er bare å glemme. Det er nok ingen sjangs for å få gå der før nyttår. Det er nok for mange foran meg på listen til at jeg skal være aktuell for det, forteller Mack Rørvik over telefon til Folkebladet.

Han har likevel ikke gitt opp å bli tatt ut utpå nyåret.

– Jeg skla gå et par Norgescupløp til, og dersom jeg presterer godt der så er jeg nok aktuell igjen. Det er det som er målet, sier Mack Rørvik.

Skuffet på sprinten

21-åringen gikk i helga norgescup på Geilo og gikk inn til en litt skuffende 19. plass på lørdagens sprint. Mack Rørvik forteller at han hadde en tung kropp.

– Det gikk ikke så veldig bra på lørdag. Det gikk trått i sporet, og når jeg i tillegg skyter to bom så blir det ganske langt ned på resultatlistene. Jeg var ganske sliten mentalt før rennet også, forteller Mack Rørvik.

Siste stående ødela

På fellesstarten dagen etter derimot var han derimot med å kjempe om pallplass helt frem til siste skyting.

– Det gikk mye bedre på fellesstarten. Jeg gikk fort og kom inn i en stor gruppe som kriget om pallplasseringene på siste skyting, men så ble det tre bom og da ble det en niendeplass, erkjenner Mack Rørvik.

– Dårlig fokus

Han forklarer de tre bommene med at han ikke var omstilt da han kom inn til skyting.

– Jeg var ikke helt ”på” i hodet. Jeg greide ikke omstille meg fra skigåingen og over til skytingen. Det er bare dårlig fokus fra min side, sier han.

Med både gode og dårlige prestasjoner sitter Mack Rørvik igjen med en blandet følelse etter helga.

– Jeg er ikke fornøyd med helga resultatmessig, men gjennomføringen er jeg fornøyd med. Jeg er i form både på standplass og i sporet, så det ser lovende ut, avslutter Mack Rørvik.

Torstein Stenersen var også i aksjon i helga. Han gikk IBU-cupen for Sverige i Idre. På lørdagens sprint endte Målselvgutten på 18.plass, og på søndag ble det 45.plass. Det lyktes ikke Folkebladet å nå Stenersen søndag kveld.