BARDU: Det er stort engasjement rundt Stig Sæther fra Bardus kamp mot sin uhelbredelige kreft. Sæthers venner har startet kronerulling for å få finansiert behandling i Tyskland, og aksjonen har samlet inn over én million kroner.

Sæther har tidligere spilt handball for Bardu, og derfor ønsket Bardudamene å bidra. Alle inntektene fra hjemmekampen mot Ankenes går til kronerullingen. Spillende trener for Bardu, Camilla Dolmseth, mener det er det minste de kan bidra med.

– Stig har spilt handball i Bardu tidligere og vi ønsker å hjelpe. Det er det minste vi kan gjøre, sier Dolmseth.

Mange ville bidra

Bardu mobiliserte foran kampen for å få flere tilskuere, og Dolmseth forteller at det var et mye høyere oppmøte enn vanlig.

– Det var mange som hadde møtt opp for å støtte, og det er fint å se at så mange vil bidra for å samle inn penger til Stig, sier hun.

Selve kampen gikk ikke helt veien  for hjemmelaget. Det endte med et timålstap for Bardu. Dolmseth forteller at det var enkle feil som felte dem.

–  I forsvar lærer vi ikke av feilene vi gjør, og fremover er vi ikke smarte nok. Vi gjør mange småfeil og tar for mange dårlige avgjørelser, forteller Dolmseth.

Hun mener at de egentlig er et bedre lag enn Ankenes.

– Vi er absolutt bedre enn dem, men vi lar de gjøre som de vil. De har to spillere som er gode, også får de lov til å spille alt for enkløe innspill til strekspilleren deres. Da blir det som det blir.

– Sesongen ikke over

Dolmseth sier at det er bittert at de ikke klarer å få mer ut av kampen enn de gjør.

– Vi ligger bare under med fem mål til pause, og vi henter oss opp igjen til å ligge rbare to mål bak i andre omgang. Dessverre så virker det som vi tror at ting går av se selv da, og da taper vi til slutt. Det er utrolig synd, sier hun.

Til tross for at Bardu kun har sanket seks poeng på sine ti første kamper, ser Dolmseth ikke mørkt på fortsettelsen av sesongen.

– Det er bare å fortsette å peise på. Sesongen er ikke over enda. Ballen er rund så vi må bare fortsette å kjempe, avslutter treneren.