LILLEHAMMER: Oppkjøringen til en ny sesong har ikke gått knirkefritt for Bardufoss-mannen Marius Hol.

Mye hard trening ble rett og slett for mye for 23-åringen, som gikk glipp av sesongåpningen forrige helg, og nå må stå over norgescup-åpningen denne helgen.

– Jeg føler meg bare ikke helt bra. Jeg trente hardt i oktober over lengre tid. Det ble litt mye. Totalbelastningen ble for stor og det får jeg svi for nå, sier Hol til Folkebladet.

Etter et par uker med rolig trening, føler han nå at han er på bedringens vei.

– Men det er ikke helt bra. Jeg satser på å gå om to uker på Beitostølen. Jeg har tro på at jeg kan rekke det.

– Hva er planen fremover for å rekke konkurransene på Beitostølen?

– Det blir ganske mye rolig trening, så blir jeg å øke sakte men sikkert. Jeg kjørte noen intervaller nå og det kjentes bedre ut enn på lenge. Denne helgen kommer litt tidlig, men om to uker satser jeg på at jeg skal være klar.

Må på pallen

En som har hatt en sterk oppkjøring er Fredrik Mack Rørvik, som imponerte med 15. plass og 28. plass under sesongåpningen på Sjusjøen i konkurranse mot den ypperste verdenseliten.

Mack Rørvik ble ikke tatt ut til IBU-cupen i Idre denne helgen. Dermed må han levere sakene sine i norgescupen på Geilo for å være med i diskusjonen om en plass i Europa.

– Jeg må levere og må på pallen, både på sprinten og fellesstarten, om man skal være med i den diskusjonen. Da må man opp på 9-10 treff på sprinten og 19-20 treff på fellesstarten. Så det blir knallhardt.

Rørvik-føre

Selv om han leverte sterke konkurranse forrige helg, er spenningsnivået nesten like høyt nå.

– Jeg fikk en veldig god start og fikk litt selvtillit. Men jeg er usikker på konkurrentene og er nesten like spent nå som forrige helg.

Føret som er meldt kan i alle fall gi fordel for den rundt 90 kilo tunge skiskytteren.

– Løypene virket meget bra i dag. Jeg hadde god gli og det kan bli føre for meg i morgen. Fryser det på litt i løpet av morgenen kan det bli knall.

SELVTILLIT: Fredrik Mack Rørvik har selvtillit etter forrige helgs sesongåpning på Sjusjøen. Foto: Kjell Gurigard, Jallapress