SJØVEGAN: Daleng er den eneste langrennstreneren blant finalistene. Ni av 20 finalister driver med håndball.

– Jeg har ikke snøring på om det er en fordel eller ei. Konkurransen er helt åpen og det skal mye til for å vinne, forteller han.

Trenger stemmer

Både stemmer og innsendte begrunnelser teller når Norges beste trenerforbilde skal kåres. I skrivende stund har Daleng fått 122 stemmer, mens lederen har 783.

– De har fått en del flotte e-poster om meg har jeg hørt. Stemmene har nok også tatt seg litt opp etter at jeg skrev om det på facebook i går.

Langrennstreneren vet ikke hvem som nominerte han, men forteller at det er artig å bli satt pris på. I konkurranseinformasjonen blir han beskrevet som engasjerende, målbevisst og ærlig.

– Jeg tror jeg er ganske stabil... Det er vanskelig å skryte av seg selv, sier han.

Storfint besøk

Daleng trener den eldste skigruppa fra 13 år og oppover. I tillegg er han også fotballtrener om sommeren. I fire år fra 2009 satt han som leder.

– Foreningen lå ganske brakk og hadde dårlig økonomi. Jeg og en del andre tok tak og vi har nå flere aktive utøvere.

Om Daleng skulle vinne hele konkurransen vanker det en flott premie. Vinnerens klubb får nemlig besøk av en av AV-OG-TILs ambassadører. For Salangen-IF-Ski sin del kan det bli landslagsløper og skisprinter Eirik Brandsdal.

– Det hadde vært det beste av alt og kjempepositivt for oss. Kanskje vil det føre til økt rekruttering og at flere vil satse, sier en oppglødd trener.

Terrengløp

Årets skisesong står på trappene og Salangen IF-Ski har åpningssamling til helgen. Der er det ventet rundt 40 løpere. Førstkommende lørdag arrangeres det også et terrengløp på Idrettsheia.

Løpet markerer åpningen av den nye terrengløypa og er for folk i alle aldre. Daleng er arrangmentsleder og håper så mange som mulig vil delta. Påmeldingen går fra 15.30-16.00 i klubbhuset og koster 50 kroner per løper.