To år etter sykkelhelten Thor Hushovd la ned grunnsteinen på Silsand, startet arbeidet i sommer med den etterlengtede sykkelparken på Silsand. Barneby-sjef Ulv Røsok Holmer sier parken blir et viktig ledd i sikkerheten til regionens myke trafikanter.

– Det er viktig at vi jobber med at de minste er klar på hvordan være i trafikken. Tanken er at denne sykkelparken skal være en slik arena. Planen er at vi skal ha en opplæring som går ut på det å sykle i trafikken. Jeg kommer til å lage et opplegg for 1-3. klasse og vi skal tilrettelegge for en opplæring i parken via skolene. Jeg tror at mange vil da kunne skjønne trafikken og på en slik måte bedre kunne hindre ulykker i trafikken, sier Røsok Holmer.

Ferdigstilles

Sykkelgården har begynt å ta form. I sommer har det blitt utført en god del arbeid på stedet.

– Vi har begynt å bytte ut masser, sprengt og gravd grøfte. Videre er det blitt lagt ut grus som indikerer hvor veien skal gå. I sommer har det også blitt montert fester og ledninger til lys og andre ting som trenger strøm. Etterhvert skal vi sette opp et toppdekke med asfalt. Veibanen har blitt endre flere ganger og det har blitt tatt hensyn til ski aktivitetene på vinteren, sier barneby-sjefen.

–Når skal parken stå ferdig asfaltert og klar til bruk?

– Parken skal ferdigstilles i oktober. Det å skifte ut masser er ganske omfattende, området var et myr-aktig landskap og det lå en del berg borte på nordsiden mot skogen, som man måtte ha jobbet litt med. Det er noe med det at man må trinnvis gå gjennom stadier før man blir helt ferdige, men den skal stå klar i oktober. Da satser vi også på en markering med barn og unge som åpner parken, forklarer han.

Gleder seg

Det er nok mange som har gledet seg til tilbudet blir tilgjengelig. Røsok Holmer, har fått flere tilbakemeldinger etter de begynte å dele bilder av arbeidet på facebook.

– Jeg tror foreldrene som gir mest uttrykk for glede seg . Skoler gleder seg selvsagt også over at de får en ny plass å være Jeg har fått en del tilbakemeldinger og respons på nettet, så folk gleder seg, avslutter han.

GRUS: Masser og grus har blitt jobbet med denne sommeren. Snart kommer asfalten.Foto: Carina Hansen
OPPLÆRING: Barneby-sjef Ulv Røsok Holmer sier opplæring av myke trafikkanter er en viktig del av sykkelparken på Silsand. Foto: Endre Myrdal Olsen Foto: Endre Myrdal Olsen