– Siden jeg begynte som daglig leder her i 2014 har det vært enormt med henvendelser vedrørende vernepleierutdanning, sier Vidar Gunnberg.

Og nå kan han og kollegene på Studiesenteret endelig fortelle gladnyheten om at studietilbudet starter opp i januar til neste år. Dette som en følge av Studiesenteret har inngått et samarbeid med UIT Harstad.

Informasjonsmøte

Vernepleierutdanninga er i utgangspunktet en treårig bachelorutdanning, men i denne sammenheng – når den gjøres desentralisert – kjøres den over fire år.

– Samlingene kommer til å veksle mellom Harstad og Finnsnes, men vi vil selvsagt prøve å få lagt flest mulig hit. Vi vil også se på om det er mulig å kjøre samlinger via lyd/bilde der halve gruppa kan sitte i Harstad og halve her, sier Gunnberg.

Nøyaktig hvordan samlingene fordeles er ennå uavklart. Torsdag 21. september vil det imidlertid avholdes et informasjonsmøte hos Studiesenteret på Finnsnes der dette og andre spørsmål vil kunne besvares.

Må rekruttere 20

Målgruppa for studiet er de litt voksne, men man ser ikke bort ifra at det også kan bli noen ungdommer som ser nytta i muligheten også. Søknadsfristen er satt til 15. oktober.

– Hvor mange er det plass til?

– Jeg tror vi kan få bort i 25 plasser, men maksantallet er vel på 40. Vi her på Finnsnes må i alle fall rekruttere 20 stykker for å få til ei gruppe her på Finnsnes, sier Gunnberg.

Det tror han ikke skal bli noe problem med tanke på den store interessen som har vært rundt vernepleierstudie de siste årene. Gunnberg understreker også at vernepleierutdanninga er ei innholdsrik utdanning.

– Den gir enorme muligheter for å få seg jobb eller lage sitt eget firma, så dette er en unik mulighet, mener Gunnberg.

Studiesenteret Finnsnes har to ganger tidligere kjørt vernepleierutdanning, sist fra 2009 til 2013.