Siri forteller at friidrettsmiljøet i klubben ikke er veldig stort.

– Vi har vel totalt rundt 20 som driver aktivt med friidrett i klubben vår.

– Til tross for det har vi hatt noen utøvere som har hevdet seg godt i sommer, både regionalt og nasjonalt.

- Og nå ønsker vi i Pioner friidrett å vise dem fra klubben at vi virkelig setter pris på de sterke prestasjonene disse ungdommene leverer, sa Truls da Folkebladet møtte ham og noen av utøverne mandag kveld.

– Vi er kjempeforøyde med å klare så gode plasseringer med noen av Norges beste utøvere samlet, sa Elias Ludviksen etter å ha mottatt sin blomsterbukett.

Kjempekast i slegge

– Jeg var jo litt nervøs før det hele startet, men i ettertid må jeg si meg kjempefornøyd, sa Ørjan Rasmussen som før konkurransen hadde regnet med et kast på rundt 15 meter. Han slo til med et kjempekast på 28,66 meter i slegge som gav ham gullmedalje.

Under Lerøylekene sist helg konkurrerte seks fylker mot hverandre. Stian Nilssen, Ørjan Rasmussen og Elias Ludviksen, alle i klassen Gutter 14 år, representerte Troms og Pioner, og var en del av en tropp på over 30 utøvere. Pioner-utøverne sier at å begynne med fotball er ikke noe som frister noen av disse guttene.

Gullgutter fra Pioner

Og utøverne fra Pioner tok virkelig godt for seg av edle medaljer under Lerøylekene. Elias Ludviksen tok gull i 200 meter med 25,03 og 60 meter med 7,47, bronse i lengde med pers på 5,15. Han var også med i 10x80m stafett lørdag og 8x200m stafett søndag. Der ble det sølv begge gangene. Stian Henrikø Nilssen tok gull i stav med 2,47, bronse i diskos (25,71) og høyde med 1,46. Ørjan Rasmussen tok gull i slegge (28,66), og sølv i diskos (27,21).

Under UM i Bergen ble det sølv til Ivar Løwø og ny pers i stav med høyden 3,51

I NM senior på Sandnes ble så Bjørn Øivind Berger nummer 4 i stav med høyden 4,60, han har også tidligere i år tatt både tittelen som europamester og verdensmester i stav for funksjonshemmede.

Fra venstre ser vi Leon Høfler Kristiansen, Inga Løwø, Julie Meløy Jørgensen, Kornelia Krogh Lindberg og Andrea Kirkhaug. Foto: Stein Wilhelmsen