Det sier Målselv-ordfører Nils Foshaug. Han mener dette stortingsvalget betyr spesielt mye for Målselv, langt mer enn ved tidligere valg. Og Foshaug er skråsikker på at det blir et regjeringsskifte når kvelden er over.

Like sikker

– Jeg har sagt at Jonas Gahr Støre nå er blitt like klar på at det skal være hærhelikopter på Bardufoss som Erna Solberg er på å flytte dem til Rygge. Senterpartiet har vært knallharde i helikopterdebatten hele tiden, og Ap har blitt det etter hvert. Så det må et regjeringsskifte til skal vi berge helikoptrene på Bardufoss, sier Foshaug.

Lit til V og Krf

Hvis Foshaug skulle ta feil i at det blir et regjeringsskifte setter han sit lit til Venstre og KrF.

– Hvis det ikke blir regjeringsskifte, så regner jeg med at Venstre og KrF, som begge har vært klar på å berge hærhelikoptrene, tar det med i eventuelle forhandlinger med regjeringen. Men jeg tror ikke det skjer. Jeg tror vi får et regjeringsskifte. Jevnt, ja, men vi får et skifte, sier Foshaug.

Lokal juling

Foshaug er forberedt på at Ap lokalt i Målselv får mye juling i kveld. Juling i form av lav oppslutning.

– Jeg har møtte mange i det siste som sier at de til tross for at de har stemt Ap i mange år, i år ikke vil stemme Ap. Samtidig ser jeg at flere har satt lit til Espen Barth Eide, men om hans utspill kom tidsnok vil kvelden vise, sier Foshaug.

Mye av stemmetapet tror Foshaug kommer Sp til gode.

– Vi vil nok se at Ap taper både i Målselv, Bardu, Troms og i Nordland. Sp vil gjøre et godt valg. Noen av stemmene tas fra oss, men jeg har også møtt folk som har stemt forskjellige partier ved tidligere valg som i år sier de skal stemme Sp for første gang. Og det er nok på grunn av Forsvaret og de forskjellige sentraliseringsprosjektene, sier Foshaug.

Jevnt valg

Foshaug forventer at årets stortingsvalg blir uhyre jevnt.

– Det kommer til å bli fryktelig jevnt, og kanskje har vi ikke det endelige resultatet før onsdag. Spørsmålet er sofasitterne. Om de stemmer eller blir sittende. De kommer til å bli fryktelig viktige, sier Foshaug.