– Jeg spurte Bummen om det var greit at jeg kunne se resten av kampen sammen med broren min og det var det. Jeg synes det er veldig hyggelig på kunne hilse på broderen (Alexander) og min seks måneder gamle niese Olivia når jeg er i området, smiler en meget fornøyd tremålscorer til Folkebladet etter kamp.

Flytsone

Han er en aldri så liten helt om dagen hos grønntrøyene etter to mål sist kamp (seier 2-1 mot Follo) og de tre han leverte mot Bærum på søndag.

– Det er veldig moro om dagen og godt å være i flytsonen. Det handler mye om å gjøre det man synes er gøy og nå om dagen koser jeg meg med fotballen. Når man scorer mål, så gir det også selvtillit.

Og selvtillit er bra å ha i bagasjen når man brenner til fra nærmere 40 meter på frispark.

– Ja, det var vel et bra treff. Jeg vet at jeg har kraft i venstrefoten og da er det greit å prøve seg innimellom. Det var sinnsykt deilig å se den gå i mål.

– Keepertabbe?

– Nei, det vil jeg ikke si. Drømmetreff.

Skuddet smalt i nettet etter 37 minutter. Men allerede etter fire var kraftspissen frampå og headet inn 1-0 etter corner og ga FIL en drømmestart. For grønntrøyene var på hugget fra start og styrte kampen. Etter hvert kom hjemmelaget inn i det og utlignet. Drømmetreffet til Grunnvoll sørget for 1-2 til pause og etter hvilen tok det ikke mer enn ni minutter før han presenterte venstreslegga igjen.

– Jeg ser jo at muren står totalt feil og jeg skjønner jo ikke at keeper forventer innlegg når den største spilleren står ved ballen og har scoret på langskudd før. Så jeg bare brenner den i nærmeste.

– Keepertabbe?

– Det er nok nærmere en tabbe enn den første, smiler han.

Glad og lettet

Trener Bjørn Johansen var naturlig nok en meget glad og lettet mann etter at noen hektiske sluttminutter endte med tre poeng.

– Ja, dette var deilig. Jeg synes det er imponerende at vi klarer å hente fram sånn prestasjoner i den fasen vi er inne i. Men seier avler seier og prestasjonen er meget bra i dag.

– Ja, for å produsere ti målsjanser er ikke akkurat normal kost denne sesongen?

– Nei, det har vi vel ikke gjort på lenge og det er deilig å se.

I dag hadde han matchvinnere i begge ender av banen.

– Vebjørn er der vi vet han kan være og da er han enorm. Han har begynt å studere juss og fått litt annet fokus. Kanskje det er med på å gjøre at han har en god høst. Har alltid visst at potensiale er der. Når det gjelder Fredrik (Bakkelund) bak der, så unner jeg han en slik opplevelse. Han redder jo poeng for oss og det må være deilig for han etter en noe trøblete sesong, sier Bummen.

– Deilig

Bakkelund selv var meget fornøyd da han kom ute av garderoben. Dette smakte tydeligvis bra. Han prøvde seg først med lagseier-frasen, men innrømmer at det smakte godt personlig.

– Det var deilig etter en sesong som ikke har vært helt som jeg hadde forventet. Det var tungt den perioden jeg var vraket, men jeg har stått på. Den siste uken har jeg trent med TIL og det har vært en bra uke for meg, med høyt nivå på treningene. Deilig å få det ut i kamp, sier han.

Jobben er langt fra gjort for de grønne, men nå har man kjøpt seg enda en uke, som treneren sa til spillerne etter kampen. Neste helg kommer opprykksjagende Alta til Finnsnes. Med den samme gutsen og viljen som de leverte i Bærum, så kommer ikke finnmarkingene til å få noen lett oppgave.

FAMILIE: Grunnvoll så resten av kampen sammen med sin bror og sin seks måneder gamle niese. Foto: Per Steinar Markussen