De samarbeider med den lokale kafeen «Solkroken Cafe› i Brøstadbotn om tilbudet. De tar med seg firmaet sitt og tilbyr dyrøyværingene en helaften med tre retters meny.

Håper på fullbooking

Sletten og Bonnier driver en egen bedrift, «Smaksverket» i Kvæfjord der de holder på med selskap, småskalaproduksjon , catering og matkurs. Innehaver er Svein-Erik Bonnier. De satser på å levere et nytt og spennende mattilbud for befolkningen i distriktet.

– Det er vel 4–5 år siden broderen og jeg kjørte restaurantaften her i Dyrøy. Etterspørselen er blitt så stor så vi kjører i gang igjen. Sist gang ble det full begeistring og venteliste. Nå kjører vi fredag og lørdag. Det er plass til 54 i kafeen. Vi går for gull og håper på fullbooking. Dette blir en restaurantaften der folk kan senke skuldrene og kose seg, sier Sletten.

Jon Marius Sletten fikk som kjent fjerdeplass i TV-programmet Top Chef, og har nærmest blitt en rikskjendis i kokkefaget.

– Nå må vi heim

Sletten er dyrøyværing selv, han kommer fra Sletten gård som ligger midt imellom kirka og Dyrøyhamn på Dyrøya.

– Jeg har bodd i Oslo i fem år før jeg flytta til Harstad på nyåret. Jeg har jobba mye for Jørn og faren, Bonnier & sønn. Vi har vært på Millionfisken og Tour de Andørja og flere ting. Vi begynte å snakke om fremtiden og det ble til at vi slo oss i hop, forteller Sletten.

– Vi har gjort mye rart rundt omkring. Vi har vært på Engenes og i Gratangen under Foldvikmartnan. Nå er det Dyrøy sin tur. Jon Marius har sagt at nå må vi heim. Det er veldig spennende for meg. Jeg er ikke herfra og har heller ikke vært her mye. Vi vet ikke om det blir fullt, om huset blir nedrent eller hva som skjer. Men uansett om vi er her, i Gratangen eller i Salangen er det artig å møte et nytt publikum. Akkurat det er veldig tilfredsstillende ved det firmaet vi har, at vi har mulighet til å ta med oss restauranten. Vi er ikke fastlåst ett sted, sier servitør Jørn Bonnier.

Satser på lokalmat

– Vi har liksom ikke hatt noen anledning til å komme hit før nå. Og det er dette konseptet vi holder på med. Vi er fleksible og bare pakker i bilen og kan komme hvor som helst, sier Sletten.

– Satser dere på lokalmat?

– Ja, så langt det er mulig gjør vi det. Vi holder til å Kvæfjorden med bønder rett utfor huset. Vi prøver å ha et samarbeid å bruke dem mest mulig, svarer Sletten.

– Vi henter urter i hagen til far min og rabarbra hos Jon Marius. Vi har egen fiskebåt vi bruker til å fiske kveite. Det er litt artig å holde på med dette. Jeg vet ikke hvor han har det fra, men Jon Marius bruker også mye blomster i matlaginga, sier Bonnier.

samarbeid: De samarbeider med innehaverne av Solkroken kafe. Fra venstre: Solfrid Rasmussen, Jon Marius Sletten, Jørn Bonnier og Frank Rasmussen. Foto: Morten Dokka
dyrøyværing: Jon Marius Sletten er selv Dyrøyværing. – Vi går for gull og håper på fullbooking. Dette blir en restaurantaften der folk kan senke skuldrene og kose seg, sier han. Foto: Morten Dokka
smaksverket: Sletten og Bonnier har en egen bedrift i Kvæfjord, «Smaksverket». Derfra tar de med mat og utstyr til å holde restaurantkvelder. Nå er det Dyrøy sin tur. Foto: Morten Dokka