– Det er utrolig surt. Jeg vet ikke hva jeg skal si, det er bare surt rett og slett, sier Salangen-trener Andreas Seipäjärvi til Folkebladet like etter kampslutt.

– Har skjedd i hele år

Det så lenge ut til å bli målløst på Idrettsheia, i det som var en forholdsvis jevnspilt kamp preget av mange dueller og lite finspill. Men etter 74 minutter snappet Harstads Thomas Skoglund Windstad opp et tilbakespill fra SIF-høyreback Tobias Sørensen, og satte ballen i mål.

– Det er slik det har vært i hele år. Vi spiller jevnt med alle lag, men vi er for unøyaktig og får ikke ned ballen og spilt. Nå skal det sies at Harstad er veldig aggressiv og gir oss ikke rom. Da får vi ikke brukt ballen slik som vi ønsker, mener Seipäjärvi.

– Det går litt på valg, det går litt på ferdigheter, og jeg vet ikke om guttene er stresset eller hva det er. Det var mye vind i dag som gjorde at det var vanskelig å spille fotball, men Harstad får jo det til på en måte. Samtidig føler jeg ikke vi er underlegen på noen måte, men vi sitter igjen med ingenting og det er surt, sier han videre.

I forrige hjemmekamp, da de slo FUVO 4-3, pratet Seipäjärvi om å tørre mye, og at de klarte det i den kampen. At de ikke turte nok mot Harstad, mener han er en del av årsaken til at ting ikke fungerte.

– Det er nok en del av bildet. Vi er god når vi får spilt ball. Vi får det ikke til i dag. Samtidig har vi store sjanser, men vi er for ubesluttsom og det vil seg ikke.

– Må vinne selv

Lørdag tok bunnrival Fløya ett poeng, mens Funnefoss/Vormusund i likhet med Salangen tapte.

– Vi ligger der vi ligger. Det er klart at vi er avhengig av å få noen resultater (i andre kamper) med oss, men vi er jo avhengig av at vi vinner selv også. Jeg hadde god tro på at vi skulle klare det i dag mot Harstad. Vi var nært, men ikke nært nok. Det er seks kamper igjen nå, så vi får bare fortsette å stå på og ta med oss de gode tingene og prøve å forbedre de tingene som ikke fungerer, sier han.