– Har du noen planer for helga?

– Ja, da skal vi i Torsken Turgruppe stelle i stand et hyggelig familie treff i Ballesvika i forbindelse med Friluftslivets Uke. Der blir det steking av pinnebrød, grilling og leker, og alt er gratis.

–Hva var din siste kulturopplevelse?

– Det var flere fine kulturopplevelser under Senja Kultur - og Fiskefestival. Blant annet Visekvelden på Løven, en flott festival.

– Har du noe stort forbilde?

– Våre forfedre, som har kjempet for våre rettigheter slik at vi som lever i Norge i dag har det bra. Av den grunn betaler jeg skatt med glede og uten å klage, noe ikke alle gjør.

– Hva liker du best i Midt-Troms?

– Jeg er et friluftsmenneske, så det er naturen. Fjell, fjære og hav, vi har alt. Ikke minst på Senja.

– Hva mangler i Midt-Troms?

– Krematorium, jeg tror ikke vi kan forlange at kirkegårdene stadig må utvides for å gi plass til nye graver. Ellers mangler vi bedre veier og bedre bussforbindelse. På lørdager er det ikke en eneste buss å oppdrive på Senja.

– Hva leser du og ser på TV?

– Jeg leser Folkebladet, som jeg har et digital abonnement på. Ellers leser jeg en del om hagebruk og friluftsliv i magasiner som skriver om slikt. På TV ser mest på NRK1, «Nordnytt», Gullrekka, «Stjernekamp», nyheter og «Det store symesterskapet». Sport ser jeg ikke på.

– Hva synes du om Folkebladet?

– Jeg synes at Folkebladet nå er en bedre avis enn før på grunn av den skriver mer om kultur. At man lager forhåndsaker på kulturarrangementer er også bra, og selvsagt også at man dekker dem når de avvikles.

– Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– Hva andre sier om meg når jeg er borte er noe jeg aldri har tenkt på. Jeg synes ellers at dette er dumt spørsmål som dere bør fjerne fra denne spalten.

– Har du noe drømmereisemål?

– Shetland, Orknøyene og Hebridene, slike steder. Jeg har ikke sans for å reise til typiske tursitmål i Syden.

– Hva er den perfekte lørdagskvelden for deg?

– Være hjemme og ta det med ro. Se på noen gode program på TV, lese eller høre på musikk. Da synes jeg at jeg har det bra.