For tiden sliter han med en lårskade som nekter å slippe taket.

– Jeg er sykemeldt i tre uker nå og jeg regner med det blir tre uker til, forteller Nilsen til Folkebladet.

Han håper å være tilbake på banen for grønntrøyene før sesongen er over, og har sstt seg et mål for når det blir.

– Jeg prøvde i går (onsdag) og det funket ikke. Nå har jeg et mål om rekke Vålerenga 2 hjemme den 2.oktober, så jeg frykter nok at september ryker, sier han.

Har ikke stresset seg tilbake

Nilsen måtte gå av banen i hjemmekampen mot Kjelsås før halvtimen var spilt, som en følge av hamstring-skaden. Det samme måtte han i hjemmekampen mot Raufoss for snart tre uker siden og siden har han ikke vært på banen.

Men han mener ikke at han har stresset og vært for tidlig tilbake på banen etter skade.

– Nei, den andre gangen var det en ny skade i låret. At jeg har «rushet» og vært for tidlig tilbake vil jeg ikke si. Det er i samsvar med Per Nymann (kiropraktor) og vi var enig i felleskap om at det ville gå bra, forteller han.

Nilsen var også plaget med skader i vår. Da var det en lyskeskade. I tillegg mistet han ogs å en kamp på grunn av lungebetennelse.

– Kjipt

Forrige sesong var høyrebacken en sentral brikke da FIL klarte 2.plass i 2.divisjon. Denne sesongen har blitt tung både for han, og for klubben.

– Det er selvfølgelig kjipt, men det er lærdom i dette også. Man lærer å gjøre andre ting for å bli sterkere igjen og når jeg kommer tilbake vil det være enda bedre. Jeg hadde jo lyst til å gjenskape sesongen i fjor, men det blir vanskelig når man ikke unngår skader. Men det er en del av gamet, sier han, som synes det har vært ekstra tungt med lagets sportslige nedtur når han ikke alltid har kunnet bidra selv.

– Det er trist, det har vært en trist sesong. Det har vært tungt. Når man ikke kan bidra, så er det enda kjipere. Det går på humøret på fritiden også og det er ikke bra.

Alternativ trening

Nå bedriver Nilsen mye alternativ trening og forteller at det også blir mer tid til andre ting når man ikke kan spille fotball i helgene.

– Jeg er nøye med kostholdet nå mens jeg er skadet. Så får jeg også konsentrert meg mer om familien min. Kjerringa er i alle fall fornøyd, når det ikke er noe fotball i helgene. Så jeg må jo prøve å se det positive i det også, avslutter han.